Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

O νέος νόμος για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο.


Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νέος νόμος για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο. Ο νέος νόμος 3839/2010  ΦΕΚ 51Α'/29.3.2010 
“Σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια – Σύσταση Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.) και λοιπές διατάξεις.”
 Προβλέπει στις μεταβατικές του διατάξεις ότι  «Από τη δημοσίευση του νόμου αυτού λήγει αυτοδικαίως η θητεία των προϊσταμένων οργανικών μονάδων των δημοσίων υπηρεσιών, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου είτε αυτοί επιλέγονται με βάση τις διατάξεις του Υ.Κ. είτε με βάση ειδικές διατάξεις. Εξαιρούνται οι προϊστάμενοι οργανικών μονάδων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, της Ακαδημίας Αθηνών, των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι.. Λήγει επίσης η θητεία των μονομελών οργάνων διοίκησης που εξομοιώνονται με Γενικό Διευθυντή ή Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης ή έχουν οποιαδήποτε άλλη ονομασία. Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα
προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι ή οι αναπληρωτές τους».
Επίσης λήγει και η θητεία των διορισμένων μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου .Η αντικατάσταση τους  θα γίνει  όπως προβλέπει ο νέος νόμος  ήτοι « α) Τρεις (3) υπαλλήλους με βαθμό Α΄, οι οποίοι λαμβάνονται μεταξύ των δέκα (10) υπαλλήλων που έχουν τον περισσότερο χρόνο άσκησης καθηκόντων προϊσταμένου Διεύθυνσης, υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και υπηρετούν στην έδρα του ή στο Νομό Αττικής, για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που εδρεύουν στο νομό αυτόν. …» 
Οι τρείς συνάδελφοι που θα επιλέγουν  από την Γενική Γραμματέα θα τοποθετηθούν σε θέση Διευθυντή και μαζί με τους υπάρχοντες  δύο αιρετούς αντιπροσώπους   θα αποτελέσουν το νέο Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο θα  κάνει νέες επιλογές  για Διευθυντές ,Δασάρχες και τμηματάρχες  όλων των υπηρεσιών της Π.Κ.Μ.
Οι επιλογές θα γίνουν με την νέα μοριοδότηση που θεσπίζει ο νέος νόμος.

2 σχόλια: