Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Δημόσιο: επιλογή προϊσταμένων από ανεξάρτητη αρχή


Ανεξάρτητη αρχή στα πρότυπα του ΑΣΕΠ θα επιλέγει την πυραμίδα στην ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης και οι προαγωγές θα δίδονται έπειτα από γραπτές εξετάσεις στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.
Τα παραπάνω αναφέρονται στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης σε μια προσπάθεια να υπάρξει ένα νέο σύστημα επιλογής γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών και ταυτόχρονα να οριστεί ιεραρχία στις υπηρεσίες, διαδικασία που θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Αμέσως με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα αρχίσει η εφαρμογή των μεταβατικών  διατάξεων όπως προβλέπεται ήτοι : θα γίνει    η συγκρότηση νέων Υπηρεσιακών Συμβουλίων ( θα αλλάξουν τα 3 διορισμένα   μελή, τα 2 αιρετά θα μείνουν ως έχουν )   τα οποία θα επιλέξουν τους νέους προϊσταμένους των υπηρεσιών οι οποίοι θα μείνουν έως γίνουν οι επιλογές από τα νέα όργανα  ΕΙΣΕΠ και το ΣΕΠ, τα οποία θα λειτουργούν όπως ο ΑΣΕΠ.

2 σχόλια:

  1. Επιτέλους, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ! Στο χρονοντούλαπο για πάντα οι ανάξιοι! Μπράβο στον Ραγκούση, το καλό πράγμα άργησε να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε αυτή τη χώρα, καλό είναι να μην βιάζεται τόσο πολύ κανείς να βγάζει συμπεράσματα. Μακάρι να υπάρξει αξιοκρατία και όχι για παράδειγμα τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο να έχουν ήδη "βγει" πριν την ψήφισή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή