Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

ΕΡΧΕΤΑΙ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ

Συνάδελφοι ποιος δεν θυμάται την ρήση του Πρωθυπουργού ότι ο προϋπολογισμός του 2008 είναι προϋπολογισμός ευθύνης και πριν ο αλέκτωρ λαλήσει «έσκασε» η δημοσιονομική φούσκα της Κυβέρνησης με την βούλα της Eurostat αποδεικνύοντας ότι έπεσε έξω κατά 8,169 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς για το ύψος του ελλείμματος το 2008 και κατά 8,313 δισ. ευρώ για το δημόσιο χρέος .Δυστυχώς για την Κυβέρνηση δεν μπορεί να φορτώσει την κατάρρευση των δημοσίων οικονομικών στους προηγούμενους ούτε και στην οικονομική κρίση όλοι έχουμε πειστεί ότι οφείλεται στην δίκη της ανικανότητα. Τώρα η Κυβέρνηση κάτω από το βάρος της αποτυχίας της ετοιμάζεται για νέα φοροεπιδρομή. Θυμίζουμε παρά του ότι όλοι μας επιβαρυνθήκαμε την τριετία 2006-2008 με επιπλέον φόρους 11,727 δισ. ευρώ και τα πραγματικά εισοδήματα των μισθωτών συρρικνώθηκαν κατά 10% το έλλειμμα λόγω ανικανότητας γιγαντώθηκε. Η νέα σχεδιαζόμενη φοροεπιδρομή περιλαμβάνει μέτρα που θα πλήξουν τους εργαζόμενους σε συνέχεια των ήδη ληφθέντων μέτρων (δηλαδή της μηδενικής αύξησης στους μισθούς μας) ορισμένα από αυτά δε είναι καθαρά κεφαλικός φόρος ήτοι :
1. Προσωρινή κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων.
2. Πάγωμα μισθών και συντάξεων και το 2010 με ταυτόχρονη περικοπή των έκτακτων αμοιβών και αποζημιώσεων στο Δημόσιο.
3. Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠA από το 19% στο 21%.
4. Αύξηση κατά 10%-20% του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα υγρά καύσιμα που θα επιφέρει άνοδος της λιανικής τιμής της βενζίνης κατά 4,3 έως 6,4 λεπτά το λίτρο και του πετρελαίου κίνησης κατά 3,6 έως 5,4 λεπτά
5. Νέα αναπροσαρμογή κατά 10% της φορολογίας στα τσιγάρα και τα αλκοολούχα ποτά.
6. Αύξηση κατά 5-10 ευρώ τον μήνα του εδικού τέλους στα κινητά τηλέφωνα.
7. Ανατροπές στο Ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων με κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, αύξηση του ορίου ηλικίας για τις γυναίκες και περικοπές στο ύψος των συντάξιμων αποδοχών και στη συμμετοχή του δημοσίου στις δαπάνες για υγειονομική περίθαλψη.
8. Αύξηση κατά 10 μονάδες από το 10% στο 20% ή από το 15% στο 25% των συντελεστών αυτοτελούς φορολόγησης που ισχύει σήμερα για επιδόματα δημοσίων υπαλλήλων ή κατάργηση της αυτοτελής φορολόγησης.
ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

3 σχόλια:

  1. ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΣΟΚΙΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή