Κυριακή 5 Απριλίου 2009

ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Η κυβέρνηση πέραν της μηδενικής εισοδηματικής πολιτικής ακυρώνει τη ρύθμιση για ενσωμάτωση του άλλου ενός τρίτου από το κίνητρο απόδοσης στον βασικό μισθό, ψαλιδίζοντας τις συντάξιμες αποδοχές μας καθώς και τα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα όπως και το επίδομα αδείας.

Προχωρεί και σε άλλες περικοπές στις αποδοχές μας με τη μείωση των έκτακτων αμοιβών για υπερωρίες και αποζημιώσεις. Τώρα μάλιστα δρομολογεί «χαράτσι» 550 ευρώ για τη χρηματοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας, που λόγω κρατικής υποχρηματοδότησης «ατάκτως ερριμμένων» ρυθμίσεων, των δομημένων ομολόγων και του κλίματος ανασφάλειας, που καλλιεργεί η ίδια η κυβέρνηση με τις προαναγγελίες για ανατροπές στο Ασφαλιστικό, έχει κατακλυστεί από αιτήσεις πρόωρης συνταξιοδότησης και αδυνατεί να καταβάλει το εφάπαξ στους συναδέλφους.

Ακόμη μεγαλύτερα δεινά επιφυλάσσει η κυβέρνηση για τους νέους εργαζόμενους στο Δημόσιο, καθώς το σχέδιο προβλέπει κατάργηση επιδομάτων και χαμηλότερους μισθούς για τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο μετά την 1-1-2010, στο πλαίσιο της παλαιάς διακήρυξης περί εξομοίωσης των αποδοχών στο Δημόσιο με εκείνες του ιδιωτικού τομέα ή αλλιώς της εξομοίωσης των αποδοχών προς τα κάτω. Δημιουργώντας έτσι υπαλλήλους δύο ταχυτήτων με δυσμενή αποτελέσματα στις εργασιακές σχέσεις μέσα στο δημόσιο και την δημιουργία αρνητικού κλίματος μεταξύ των συναδέλφων.

Συνάδελφοι οι νεοφιλελεύθερη πολιτική της Κυβέρνησης ανατρέπεται μόνο με δυνατό, ανανεωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου