Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ

Μετά τον οβελία πήραμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον αναμενόμενο λογαριασμό που θα φέρει όλους του εργαζόμενους στο ταμείο για να πληρώσουν την αποτυχία της Κυβέρνησης. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. μπορεί πλέον να περηφανεύεται ότι η πλήρης αποτυχία της οικονομικής πολιτικής έχει από χθες και την σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τι έγινε ο «αξιόπιστος» προϋπολογισμός του 2008, ο «προϋπολογισμός ευθύνης» για τον οποίο η χώρα οδηγήθηκε σε πρόωρες εκλογές το 2007 και με περίσσια υπερηφάνεια ο κ. Καραμανλής καμάρωνε, απλώς συνάδελφοι αποδείχθηκε κουρελόχαρτο. Πλήρης αποτυχία παντού που οφείλεται στην Κυβερνητική ανικανότητα και όχι στην οικονομική κρίση. Οι προβλέψεις σε βασικούς τομείς της οικονομίας ήταν όνειρα που είχε κάνει για μία άλλη φορά η Κυβέρνηση, όπως:

- Έλλειμμα. Το έλλειμμα για το 2008, από το προβλεπόμενο 1,6% εκτοξεύθηκε στο 5% του ΑΕΠ, δηλαδή 8 δις ευρώ παραπάνω από τον αρχικό στόχο. Το ποσό των 8 δις είναι μεγαλύτερο από το συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό για την εκπαίδευση το 2008. Το έλλειμμα τούς ξέφυγε παραπάνω από ό,τι ξοδεύει το κράτος για την εκπαίδευση μέσα σε ένα χρόνο! Περίπου όσα ξοδεύει το κράτος για τις δημόσιες επενδύσεις. Αυτό δείχνει και το μέγεθος της ανικανότητας τους.

- Δημόσιο χρέος. Είχαν προβλέψει δημόσιο χρέος το 2008 στο 93% του ΑΕΠ. Πήγε στο 97,6%. Ξεπέρασε τις προβλέψεις τους κατά 14 δις ευρώ.

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει ευθέως στο ερώτημα: Που πήγαν τα χρήματα του ελληνικού λαού; Στην παιδεία δεν πήγαν. Στην υγεία δεν πήγαν. Στην Πρόνοια δεν πήγαν. Στην Περιφέρεια δεν πήγαν. Πήγαν στους «ημέτερους». Πήγαν για να καλυφθούν οι ορδές ρουσφετιών στο Δημόσιο. Στις παχυλές αμοιβές των γαλάζιων golden boys.

1 σχόλιο: