Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ...

ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ: ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΤΩΡΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΧΑΡΑΤΣΙΑ...
1. Κ. Καραμανλής, 14/11/2008: «Τα Ασφαλιστικά Ταμεία λειτουργούν, πλέον, σε ένα αναβαθμισμένο και θωρακισμένο θεσμικό πλαίσιο...Οι συντάξεις είναι απόλυτα εγγυημένες για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για κανένα συνταξιούχο, για κανένα ασφαλισμένο».
2. Αυτά δήλωνε ο σημερινός πρωθυπουργός το Νοέμβριο. Χθες πληροφορηθήκαμε ότι η Διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (καταβάλλει το εφάπαξ) εισηγείται, μεταξύ άλλων, την καταβολή μισού μισθού από κάθε δημόσιο υπάλληλο εντός τριών ετών, για να μπορέσει να σωθεί το Ταμείο!
3. Η κυβέρνηση, που διαμήνυε σε όλους τους τόνους ότι οι ασφαλισμένοι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα, έχει εξαφανιστεί. Αντί να κρύβεται πίσω από αποφάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, οι οποίες επιβάλλουν χαράτσια στους υπαλλήλους, για να εξασφαλίσουν τη ρευστότητα του Ταμείου Προνοίας των Δημοσίων Υπαλλήλων, πρέπει η ίδια να εξασφαλίσει άμεσα τη ρευστότητα αυτή και να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με την ΑΔΕΔΥ ώστε να βρεθούν μέτρα διασφάλισης της βιωσιμότητας του Ταμείου. Απαιτούνται διαβούλευση και συστηματική επεξεργασία. Όχι αυθαίρετα χαράτσια.

1 σχόλιο:

  1. οι εργαζομενοι πρεπει να απαντησουν με αγωνα κατα των σχεδιων της Κυβερνησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή