Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

Δόθηκαν σε διαβούλευση οι οργανισμοί των αιρετών Περιφερειών.
Οι υπηρεσίες των νέων περιφερειών διαρθρώνονται σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Οι περιφερειακές υπηρεσίες θα αναπτυχθούν στο επίπεδο της περιφερειακής ενότητας και θα υπάγονται σε οργανική μονάδα της Κεντρικής υπηρεσίας.
Η κεντρική υπηρεσία κάθε περιφέρειας θα περιλαμβάνει:
 Γραφείο Περιφερειάρχη.
 Γραφεία Αντιπεριφερειαρχών.
 Γενική Διεύθυνση Προγραμματισμού και Εσωτερικής Λειτουργίας.
 Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
 Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης.
 Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών.
 Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Υποδομών.
 Γενική Διεύθυνση Υγείας και Ευεξίας.
Παράλληλα σε κάθε περιφέρεια θα λειτουργεί αυτοτελές τμήμα εσωτερικού ελέγχου, αυτοτελές τμήμα πολιτικής προστασίας, γραφείο Τύπου και νομική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση θεσμοθετείται η λειτουργία Διεύθυνσης Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, η οποία θα διαθέτει τα τμήματα:
 Διαφάνειας
 Συλλογικών Οργάνων
 Υποστήριξης Συστημάτων Φορέα,
 Υποστήριξης Περιφερειακών Συστημάτων
 Σχεδιασμού Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για τον Πολίτη.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων σε νομαρχίες και περιφέρειες (ΠΟΣΥΠ) εξετάζουν τα σχέδια των προεδρικών διαταγμάτων προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους στο υπουργείο Εσωτερικών εντός των επόμενων ημερών

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

3 σχόλια:

  1. THA GEMISOYME PROBLIMATA KAI PELETIAKH SXESH OLOI OI POLITES ME THN DHTHEN NEA ARXITEKTONIKH STHN DHMOSIA DIOIKHSH.OLOKLIROS O ORGANISMOS EINAI ASKHSEIS GAI ROYSFETIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Καλλικράτης αποσκοπεί στην αποκέντρωση, την συμμετοχή και την αμεσοδημοκρατική διαδικασία. Όποιος βλέπει ρουσφέτια, ρουσφέτια έχει στο μυαλό του. Κι όποιος κάνει ρουσφέτια, υπάρχει κι ο εισαγγελέας, οι εξεταστικές, οι προανακριτικές. Οπως ήδη συμβάινει σε δημάρχους,νομάρχες, αντινομάρχες, υπουργούς, και καταλληλότερους καθώς και σε άλλα λαμόγια που παρεπιδημούσαν και παρεπιδημούν (ελπίζουμε όχι για πολύ) στην ευρύτερη περιοχή. Αλλάζουμε, κι όποιος δεν θέλει ας βουλιάξει μόνος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Καλλικράτης σαν "φιλοσοφία" είναι καλή. Η νοοτροπία του Έλληνα όμως δεν είναι αυτή που θα οδηγήσει τον Καλλικράτη στην επιτυχία που έχουν στο μυαλό τους οι εμπνευστές του. Το ρουσφέτι θα βασιλέψει για πολλά χρόνια ακόμα, όσο ο Έλληνας θα κοιτάει την "βολή" του. Επίσης η Δημόσια Διοίκηση θα "ψάχνεται" για τουλάχιστον μια 5ετία, και μαζί με αυτήν και ο Έλληνας Πολίτης που θα ζητά να εξυπηρετηθεί. Όλα αυτά δεν τα εύχομαι να συμβούν, απλά παραθέτω αυτά που βλέπω για το άμεσο μέλλον και εύχομαι να μην συμβούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή