Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Με δανεικά το εφάπαξ

Το οικονομικό αδιέξοδο του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων που χορηγεί το εφάπαξ ήταν γνωστό. Γνωστό είναι ότι τόσο η ΑΔΕΔΥ, όσο και η Διοίκηση του Ταμείου είχαν προτείνει μέτρα για την αντιμετώπιση του. Και οι δύο πλευρές θεωρούν, ως προαπαιτούμενο για τη διασφάλιση ρευστότητας του Ταμείου, την άμεση επιχορήγηση από το Δημόσιο με ποσό που αντιστοιχεί στη δαπάνη, που δημιουργήθηκε από τις κυβερνητικές επιλογές.

Αντί για απαντήσεις, η υπουργός απέστειλε επιστολή στη διοίκηση του ΤΠΔΥ για τη λήψη δανείου, προκειμένου να καλυφθούν οι πληρωμές εφάπαξ των ασφαλισμένων. Στη σύναψη δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ προχώρησε τελικά το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων παρά την έντονη διαφωνία της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να καταβληθεί το εφάπαξ σε 15.800 δικαιούχους που έχουν καταθέσει αίτηση . Η απόφαση ελήφθη χθες απουσία του εκπροσώπου της ΑΔΕΔΥ από την κυβερνητική πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΠΔΥ προκειμένου, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, να ενισχυθούν τα οικονομικά του ταμείου. Το δάνειο αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς φτάνει για την καταβολή μόνο 5.000 εφάπαξ, από τα 16.000 που εκκρεμούν.

Το πρώτο θύμα των δραματικών επιπτώσεων της πενταετούς εγκατάλειψης και συνειδητής υπονόμευσης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι το ΤΠΔΥ και οι δημόσιοι υπάλληλοι.

1 σχόλιο:

  1. ΜΕ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ ΟΜΟΛΟΓΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή