Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΓΡΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

1. Ο πρωθυπουργός εξακολουθώντας να κινείται στη λογική του «συνεδριάζω άρα υπάρχω» συγκαλεί σήμερα την διυπουργική επιτροπή για την οικονομία. Το έργο είναι γνωστό. Αμέσως μετά τη συνεδρίαση και αφού η ευθύνη για την σημερινή δραματική κατάσταση στην οικονομία, επιρριφθεί «στη διεθνή κρίση», ο πρωθυπουργός θα εμφανιστεί και πάλι ως ο ηγέτης που αγνοεί το πολιτικό κόστος, μόνο όταν ετοιμάζεται να προσθέσει και άλλα βάρη, να επιβάλλει και άλλους φόρους στους πολίτες.
2. Τα μεγάλα και κούφια λόγια του κ. Καραμανλή, θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωπα ένα μεγάλο και αξεπέραστο αντίπαλο. Την αλήθεια, την πραγματικότητα, τα επίσημα και μη αμφισβητήσιμα στοιχεία που λένε ότι:
-την ώρα που διαβεβαίωνε, με το γνωστό απόλυτο ύφος του, ότι δεν θα επιβληθεί κανένας νέος φόρος οι πολίτες τον τελευταίο χρόνο βρέθηκαν αντιμέτωποι με 3 κύματα φοροεπιδρομών και τώρα προειδοποιούνται για το τέταρτο και πιο άγριο που θα ακολουθήσει το φθινόπωρο.
- τα κύματα φοροεπιδρομών, έχουν ως αφετηρία την πλήρη απώλεια του ελέγχου στην οικονομία. Οι δαπάνες αντί να μειώνονται, αυξάνονται, τα έσοδα καταρρέουν και ο προϋπολογισμός έχει τιναχθεί στον αέρα παρουσιάζοντας μια τρύπα 12,7 δις ευρώ.
- μέσα σε ένα χρόνο και παρά τα «μαγειρέματα» η επίσημη ανεργία σκαρφάλωσε στο 9,4%. Μέσα σε ένα χρόνο (Απρίλιος 2008-Απρίλιος 2009) ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 87.000 άτομα. Οι άνεργοι στη χώρα μας αγγίζουν πια, το μισό εκατομμύριο.
- ο δανεισμός του δημοσίου εκτοξεύτηκε στα 52,93 δις ευρώ, είναι δηλαδή αυτή τη στιγμή κατά 12,23 δις μεγαλύτερος από όσα προέβλεπε ο προϋπολογισμός του 2009 για όλο το χρόνο.
- παρά τις μεγαλόστομες εξαγγελίες του κ. Καραμανλή για μέτρα ενίσχυσης του τουρισμού, το πρώτο εξάμηνο, του 2009 χάθηκαν 500.000 τουρίστες και 19.000 θέσεις εργασίας σε ένα τομέα που απασχολεί το 20% των εργαζομένων.
- η οικοδομική δραστηριότητα, σημαντικός δείκτης της πραγματικής οικονομίας, υποχωρεί με ρυθμό της τάξης του 13,7%.
-οι ακάλυπτες επιταγές, σε απλά ελληνικά τα φέσια στην αγορά, αυξήθηκαν κατά 200% σε σχέση με πέρσι φτάνοντας τα 1,77 δις ευρώ.
- οι έμποροι προειδοποιούν για κίνδυνο να υπάρξουν 100 χιλιάδες λουκέτα στην αγορά
- την ίδια ώρα η Ελλάδα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Eurostat, είναι η τέταρτη ακριβότερη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο καλάθι τροφίμων ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΩΜΕΝΟΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου