Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Η Κυβέρνηση της Ν।Δ। δεν ξεχνά το παρελθόν της και ξανά ζωντανεύει το περιβόητο 0+0=14% του Μητσοτάκη, προσπαθώντας να μας πείσει ότι θα πάρουμε και αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό। Η Κυβέρνηση με την αναποτελεσματική πολιτικής σε όλους του τομείς οδήγησε την χώρα σε χρεοκοπία σκορπίζοντας φτώχεια στους εργαζόμενους। Η Κυβέρνηση των offshore εταιρειών και των Golden Boys σεμνά και ταπεινά χάρισε φόρους στους έχοντες και κατέχοντες διέλυσε τους εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους άφησε τους κερδοσκόπους ανεξέλεγκτους με συνέπεια τα δημόσια οικονομικά και το εισόδημα μας να βρίσκονται στο ναδίρ। Ερχεται σήμερα για να καλύψει τα αποτελέσματα της πολιτικής της και ανήγγειλε μέτρα για την οικονομία βάζοντας στόχο όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο।
Ειδικότερα το πακέτο των μέτρων προβλέπει τα εξής:
1. Χορήγηση εφάπαξ αφορολόγητου βοηθήματος στους χαμηλόμισθους δημοσίους υπαλλήλους το οποίο κυμαίνεται ως εξής:
- 500 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους με ονομαστικές αποδοχές (συμπεριλαμβανομένων και των επιδομάτων εκτός του οικογενειακού) έως 1.500 ευρώ το μήνα.
- 300 ευρώ για όσους λαμβάνουν αποδοχές από 1.500 - 1.700 ευρώ.
2. Μηδενικές αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους με ονομαστικές αποδοχές άνω των 1.700 ευρώ καθώς και στα ειδικά μισθολόγια (δικαστικοί, γιατροί κλπ)
3. Μηδενικές αυξήσεις στα επιδόματα που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα.
4. Χορήγηση εφάπαξ αφορολόγητου βοηθήματος στους χαμηλοσυνταξιούχους του δημοσίου το οποίο κυμαίνεται ως εξής:
- 500 ευρώ για συντάξεις έως 800 ευρώ το μήνα.
- 300 ευρώ για συντάξεις από 800 -1.100 ευρώ.
5. Μηδενικές αυξήσεις στους συνταξιούχους με μηνιαίες αποδοχές άνω των 1.100 ευρώ το μήνα

Με τα μέτρα αυτά συνάδελφοι όλοι μπαίνουμε σε μισθολογικό πάγο οδηγώντας μας σε οικονομική και κοινωνική οπισθοδρόμηση. Είναι ψευδεπίγραφό ότι δεν θίγονται οι χαμηλόμισθοι και αυτό διότι το « βοήθημα» δεν θα δοθεί με βάση το βασικό μισθό αλλά όπως ανακοινώθηκε με βάση τις μικτές συνολικές αποδοχές μας δηλαδή συνυπολογίζονται και τα επιδόματα εκτός του οικογενειακού. Οι επιπτώσεις των μέτρων επηρεάζουν άμεσα τον υπολογισμό των συντάξεων και του εφάπαξ.

1 σχόλιο: