Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

ΕΥΡΩ-ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Αφού οι εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα «φορτώθηκαν στην πλάτη» πέντε και πλέον χρόνια εργασίας, μετά την ψήφιση του αντι-ασφαλιστικού νόμου Καραμανλή του 2008, τώρα ήρθε η σειρά των εργαζομένων γυναικών στο Δημόσιο τομέα. Σήμερα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδίκασε τη χώρα μας, ζητώντας την εξομοίωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών στο Δημόσιο και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Η απόφαση αποτελεί ένα τεκμήριο αμαχητί παράδοσης του ελληνικού δημοσίου στην άποψη, ότι το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι δημόσιο, είναι επαγγελματική σύνταξη και άρα ελέγχεται από την Ε.Ε. Αυτό είναι λάθος, λάθος ουσιαστικά, λάθος και πολιτικά.
Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους σήμερα να δεσμευτεί δημοσίως ότι δεν κινδυνεύουν να θιγούν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα στο Δημόσιο. Είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει και να το κάνει άμεσα, αλλιώς κινδυνεύουν να φύγουν τώρα χιλιάδες υπάλληλοι και να ναρκοθετηθεί τόσο η ίδια τους η προοπτική, όσο και η προοπτική της ασφάλισής τους και της ασφάλισης συνολικά των δημοσίων υπαλλήλων.
Και δεύτερον, πρέπει να δοθεί λύση. Και η λύση είναι να πάρουμε από τα χέρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το νομικό επιχείρημα περί «επαγγελματικών» συντάξεων. Με διαβούλευση με την ΑΔΕΔΥ να βρεθεί άλλη διοικητική και θεσμική οδός, ούτως ώστε οι συντάξεις ανδρών και γυναικών να μπορούν να θεωρούνται ασφαλιστικές παροχές δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και όχι επαγγελματικές συντάξεις.

1 σχόλιο:

  1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΗΣ ΔΙΟΤΙ ΤΗΝ ΒΟΛΕΥΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή