Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Ο ΟΟΣΑ

Περικοπές σε μισθούς και συντάξεις συστήνει ο ΟΟΣΑ
«Μαχαίρι» σε μισθούς και συντάξεις εισηγείται στην κυβέρνηση για τη «διάσωση» της ελληνική οικονομίας ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.
Στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα ο ΟΟΣΑ θέτει ζήτημα ορίου ηλικίας, ποσοστού αναπλήρωσης των συντάξεων και περικοπών των αναπηρικών συντάξεων। Ταυτόχρονα ο Οργανισμός «παροτρύνει» την κυβέρνηση να μειώσει το κατώτατο όριο των μισθών, με στόχο να ανοίξει η αγορά εργασίας και να περιοριστούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στους νέους. Επίσης ο ΟΟΣΑ υπογραμμίζει την ανάγκη να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών μόλις σταθεροποιηθούν οι χρηματαγορές, να περιοριστούν οι δημόσιες δαπάνες, να γίνει πιο παραγωγική η δημόσια διοίκηση και να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν αυτές τις συστάσεις του ΟΟΣΑ. Δεν δέχονται να γίνουν τα θύματα της ανυπαρξίας πολιτικής από μέρους της Κυβέρνησης, η οποία χωρίς σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας προς όφελος των εργαζομένων, περιορίζεται τα πέντε χρόνια που είναι στην εξουσία σε μία ανούσια παρελθοντολογία και επικοινωνιακή πολιτική η οποία έγινε επιζήμια για την χώρα.

1 σχόλιο: