Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Η Κυβέρνηση αφού οδήγησε τα Ασφαλιστικά Ταμεία σε χρεωκοπία με τα Δομημένα Ομολόγα τώρα σχεδιάζει να πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι. Έτσι προκειμένου να εξασφαλίσει στο μέλλον τα αναγκαία έσοδα για την καταβολή του εφάπαξ από το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων με εισήγηση της Διοίκησης του Ταμείου που κοινοποιήθηκε στην ΑΔΕΔΥ σχεδιάζει πέρα από την προσφυγή στο δανεισμό (με 300 εκατ. ευρώ άμεσα ώστε να καταβληθούν, σταδιακά, τα ποσά του εφάπαξ τα οποία οφείλονται σε 15.000 δημοσίους υπαλλήλους) και την εφαρμογή σειράς πρόσθετων μέτρων για να αυξηθούν τα έσοδα. Tα μέτρα είναι:

1. H υποχρεωτική παρακράτηση 1 μισθού από τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο υπαλλήλους.

2. H παρακράτηση πρόσθετης εισφοράς 2% υπέρ του TΠΔY από τα πάσης φύσεως καταβαλλόμενα επιδόματα τα οποία, σήμερα, δεν συνυπολογίζονται ούτε στο εφάπαξ ούτε στις συντάξιμες αποδοχές των υπαλλήλων (παρακρατείται εισφορά μόνο επί του βασικού μισθού των).

3. H αναζήτηση «φόρμουλας» για την ένταξη στο σύστημα ασφάλισης του Δημοσίου των περίπου 100.000 εργαζομένων με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Tο σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας του TΠΔY θα συζητήσει η Εκτελεστική Επιτροπή της AΔEΔY την Tρίτη αποκλείοντας, σε κάθε περίπτωση, την προσφυγή στο δανεισμό.

ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

1 σχόλιο: