Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΚΡΙΣΕΙΣ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κρίσεις-τοποθετήσεις-μεταθέσεις
Συναδέλφισσες /Συνάδελφοι
Στις πρόσφατες κρίσεις και τοποθετήσεις-μεταθέσεις στη Περιφερείας μας κυριάρχησε η αλαζονεία, η αδιαφάνεια, οι μεθοδεύσεις, η ευνοιοκρατία και η αυθαιρεσία από μέρους της Διοίκησης. Έγινε προσχεδιασμένη μοριοδότηση που ευνόησε συγκεκριμένους συναδέλφους για να επιλεγούν και τοποθετηθούν ως τμηματάρχες.
Η μεγάλη αυθαιρεσία διαπράχτηκε στις τοποθετήσεις-μεταθέσεις των τμηματαρχών και συγκεκριμένα: Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι οργανικές μονάδες που τοποθετηθήκαν προϊστάμενοι είναι κατανεμημένες σε πολλές υπηρεσίες και σε διαφορετικούς νομούς και πόλεις δηλαδή η τοποθέτηση είχε και το στοιχείο της μετάθεσης. Έπρεπε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο να γνωμοδοτήσει πρώτα για τις τοποθετήσεις προϊσταμένων και μετά το αρμόδιο όργανο εν προκειμένω ο Γεν. Γραμ. της Περιφέρειας να εκδώσει την πράξη τοποθέτησης όλων των τμηματαρχών της Π.Κ.Μ. όπως η νόμιμη διαδικασία προβλέπεται από τις διατάξεις των άρθρων 65 παρ. 2 , 66 παρ. 4, 67 του Ν. 3528/2007 και άρθρο 132 του Π.Δ. 611/1977. Αντί να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία ο Περιφερειάρχης τοποθέτησε πρώτα τμηματάρχες επιλεκτικά αδικαιολόγητα και καταχρηστικά και μετά ζητήθηκε η γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου για τους τμηματάρχες που επρόκειτο να μετατεθούν. Έτσι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο με την διορισμένη πλειοψηφία του επικύρωσε ειλημμένες αποφάσεις για μεταθέσεις – τοποθετήσεις καταργώντας στην ουσία το αδιάβλητο στην λειτουργία του χωρίς να εφαρμόσει την προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία.
Οι ειλημμένες αποφάσεις για τοποθετήσεις-μεταθέσεις ήταν δυσμενή υπηρεσιακή μεταχείριση για 40 συναδέλφους και για αρκετούς έχουν τα χαρακτηριστικά των διώξεων. Έχουμε περιπτώσεις συναδέλφων οι όποιοι δεν τοποθετούνται στην θέση που κατείχαν ως τμηματάρχες και είχαν άριστες επιδόσεις αλλά αντιθέτως εκδιώκονται και τοποθετούνται τμηματάρχες σε υπηρεσίες που απέχουν από το τόπο κατοικίας περισσότερα από 150 χιλιόμετρα προκαλώντας τους κοινωνικά, οικογενειακά και δυσβάστακτα οικονομικά προβλήματα. Τα ίδια υφίστανται και η συνάδελφοι που πρώτη φορά τοποθετούνται ως τμηματάρχες και υφίστανται μετάθεση αδικαιολόγητα σε υπηρεσίες μακριά από την κατοικία τους προκαλώντας τους τα ίδια προβλήματα. Επίσης παραβίασαν την προστασία που δίνει ο νόμος για τους πολύτεκνους και τρίτεκνους συναδέλφους όσο αφορά τις μεταθέσεις. Οι παραπάνω μεθοδεύσεις που έγιναν δικαίωσαν τους φόβους των συναδέλφων για δυσμενή υπηρεσιακή μεταχείριση και με σωρεία παραιτήσεων από το δικαίωμα να κριθούν, την απέφυγαν.
Η ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ με τον εκπρόσωπο της στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο κατήγγειλε την όλη διαδικασία ως παράνομη και μειοψήφησε για όλες τις μεταθέσεις.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΕΚΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ.
Στην Περιφέρεια μας είχαμε αδικαιολόγητη μετακίνηση Διευθυντή από νευραλγική Διεύθυνση και αντί να προκηρυχτεί η θέση που έμεινε κενή όπως ο νέος Υ.Κ. (ν. 3528/2007) προβλέπει, τοποθετήθηκε στη κενή αυτή θέση υπάλληλος «Διευθυντής εν αναμονή» o οποίος είχε κριθεί με τον παλιό Υ.Κ. και δεν είχε τοποθετηθεί ένα χρόνο, αποδεικνύοντας ότι η «επανίδρυση του κράτους» περνάει από αυθαίρετες ενέργειες που δημιουργούν ανασφάλεια στους συναδέλφους.
Η ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ θεωρεί ότι για να σταματήσουν οι αυθαιρεσίες της Διοίκησης πρέπει η Διαφάνεια να γίνει ζωτική αρχή λειτουργίας της Περιφέρειας Κ.Μ.

Συναδέλφισσες/Συνάδελφοι
Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε που τιμήσατε με την ψήφο σας το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ –ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Θέλουμε δε να σας διαβεβαιώσουμε, ότι οι συνάδελφοι που εκλεχτήκαν, ο τακτικός και ο αναπληρωματικός ( ο Νικήτας Φραγκισκάκης και ο Ιωάννης Κανονίδης) με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, θα πορευτούν στη διάρκεια της θητείας τους, με βάση τις :
ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΙΡΕΤΩΝ της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ
 Λειτουργούν με γνώμονα τα συμφέροντα των συναδέλφων.
 Συνεργάζονται στενά με το συνδικαλιστικό κίνημα και λογοδοτούν στους συνάδελφους.
 Βρίσκονται συνεχώς δίπλα στο συνάδελφο, αναδεικνύουν τα προβλήματα του, προτείνουν τρόπους και αγωνίζονται για την επίλυση τους.
 «Επιβάλλουν», με τη συνεχή παρουσία, τις γνώσεις και το κύρος τους, τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στις αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου
 Προασπίζουν τους συναδέλφους, την αξιοπρέπεια και τα συμφέροντα τους, από τον αυταρχισμό και τις αυθαιρεσίες της διοίκησης
Η ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, με δημοκρατική λειτουργία, με συμμετοχική δράση και με την δύναμη της ψήφου σας, παρεμβαίνει θετικά και αγωνιστικά για να συμβάλει στην επίλυση των υπηρεσιακών –οικονομικών –κοινωνικών –ασφαλιστικών προβλημάτων που μας απασχολούν.
Θεσσαλονίκη 3-2-09
ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Τηλ. 2310304055 και fax, 2371021413, κιν. 6944252445, 6972866034.
e-mail: pasksynpkm@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου