Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟΤΥΧΙΑ-ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Αποτυχία, ανευθυνότητα, αναξιοπιστία. Σε αυτές τις τρεις λέξεις περικλείονται όλα τα συμπεράσματα της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Την χειρότερη που έχει επιφυλαχθεί στην ελληνική οικονομία.
Η Ε.Ε. θέτει την Ελλάδα σε διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για τις επιδόσεις της στο δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος από το 2007. Δηλαδή, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση, «όταν η οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα ήταν σε υψηλά επίπεδα και η οικονομική κρίση δεν είχε ακόμα ξεκινήσει». Επιβεβαιώνεται πλήρως ότι η κρίση στην οικονομία, δεν ήταν αποτέλεσμα της διεθνούς κρίσης, που ήλθε αργότερα, αλλά των πολιτικών που ακολούθησε η ΝΔ.
Τι λέει η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής; Ότι η χώρα μας δεν έχει εκπονήσει σχέδιο εξόδου από την κρίση. Ότι υπάρχει ανεπαρκής έλεγχος δημοσίων δαπανών. Υπεραισιόδοξες προβλέψεις εσόδων. Ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομίας. Ότι δεν εξηγεί η κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Δεν τα λέμε εμείς αυτά. Τα λέει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου