Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ

Η ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ είναι η συνδικαλιστική παράταξη των εργαζομένων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία προσδιορίζεται και εντάσσεται στο προοδευτικό –δημοκρατικό σοσιαλιστικό κίνημα της χώρας μας.
Εκφράζει τις δυνάμεις της μισθωτής εργασίας στο Δημόσιο χώρο και ειδικότερά στην Π.Κ.Μ. Είναι σταθερά προσανατολισμένη σ΄ ένα συνδικαλιστικό κίνημα Μαζικό-Ταξικό- Πολιτικοποιημένο-Αυτόνομο στην υπηρεσία του λαού και του τόπου. Είναι τμήμα του ευρύτερου δημοκρατικού –προοδευτικού κινήματος που συνενώνει κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις με όραμα και στόχο της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης της εθνικής ανεξαρτησίας της λαϊκής κυριαρχίας και κοινωνικής απελευθέρωσης
ΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
1. Η βελτίωση, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και ειδικότερα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς όφελος του πολίτη και της Πατρίδας.
2. Η ανάπτυξη της αλληλεγγύης , της ενότητας και της συνεργασίας των μελών της και συντονισμό της δράσης τους για την προστασία, την διεκδίκηση και την προαγωγή των κοινωνικών, εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών και γενικότερων συμφερόντων των εργαζομένων στην Π.Κ.Μ.
3. Η συνεχής και συντονισμένη προσπάθεια για την διεύρυνση της συμμετοχής των εργαζομένων τους κοινωνικούς αγώνες, στην κατεύθυνση της εμπέδωσης της κοινωνικής δικαιοσύνης και βελτίωση του εισοδήματός τους.
4. Η προστασία του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος, η διασφάλιση και η διεύρυνση των δημοκρατικών μας θεσμών, η προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας και ο αγώνας για την επικράτηση της ειρήνης.
5. Η προάσπιση της ανεξαρτησίας του συνδικαλιστικού μας κινήματός από κάθε παρέμβαση καθώς και η διασφάλιση των διαδικασιών που βασίζονται στις αρχές της δημοκρατίας και της αυτονομίας στην λειτουργίας και στην δράση του.
6. Ο σεβασμός του ανθρώπου, της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας, της προσωπικής ελευθερίας και ασφάλειας .Η προάσπιση της ελευθερίας της σκέψης, του λόγου, της δράσης και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, καθώς επίσης η προστασία των ατομικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.
7. Η προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής μας κληρονομίας
8. Η προώθηση, ολοκλήρωση και υλοποίηση της ισοτιμίας των δύο φύλλων.
ΜΕΣΑ
1. Η ουσιαστική, αντιπροσωπευτική συμμετοχή στο σωματείο και στο υπηρεσιακό συμβούλιο της Π.Κ.Μ.
2. Την οργάνωση, κατεύθυνση και συντονισμό των αγώνων των εργαζομένων στην Π.Κ.Μ. με διαμαρτυρίες συγκεντρώσεις πορείες στάσεις εργασίας, απεργίες και όλα τα νόμιμα μέσα.
3. Τη συνεργασία με άλλες συνδικαλιστικές παρατάξεις για την προώθηση των συμφερόντων των εργαζομένων.
4. Την συγκέντρωση αιτημάτων και την επεξεργασία προτάσεων και την εισήγηση τους και συζήτηση στα όργανα του σωματείου .
5. Την οργάνωση συγκεντρώσεων, συνεδρίων διαλέξεων, σεμιναρίων συνδικαλιστικής επιμόρφωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου