Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Δυστυχώς για σας κ. Καραμανλή εμείς θυμόμαστε τι λέγατε το 2004 και τα ίδια μας εξαγγέλλεται τώρα, πέντε χρόνια τι κάνατε; τίποτα

Σας ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ
κ. Καραμανλής, Βουλή, προγραμματικές δηλώσεις, 20/3/2004 ,
  • «Περιορισμός της κρατικής σπατάλης. Έτσι θα βρούμε τους πόρους για την κοινωνική πολιτική. Στη Νέα Διακυβέρνηση, η διοίκηση δίνει το παράδειγμα… Στο ξεκίνημα της νέας πορείας είναι ανάγκη να αποκατασταθεί η διαφάνεια στους λογαριασμούς του Δημοσίου. Να μπει τέλος στην αλόγιστη αύξηση των καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου»… χθες, 5 χρόνια μετά…Περιορισμός κατά 10% των ελαστικών δαπανών των Υπουργείων.
  • «Οι σημερινοί, συχνά προκλητικοί, μισθοί των διοικητών επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, περικόπτονται». , χθες, 5 χρόνια μετά…Μείωση των αποδοχών στα στελέχη του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
  • «Προτεραιότητά μας είναι ο περιορισμός της κακοδιαχείρισης και της σπατάλης στο ΕΣΥ… Δημιουργούμε Ανεξάρτητη Αρχή για τον έλεγχο στις συμβάσεις έργων, προμηθειών και παροχής υπηρεσιών του Δημοσίου», χθες, 5 χρόνια μετά… Εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος προμηθειών στο χώρο της υγείας.
  • «Δημιουργούμε, σε κάθε Υπουργείο, μηχανισμό απλούστευσης των διοικητικών διαδικασιών και περιορίζουμε τις αναγκαίες υπογραφές σε τρεις κατ’ ανώτατο όριο».,χθες, 5 χρόνια μετά…Εφαρμογή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Διοικητικής μεταρρύθμισης για τη μείωση κατά 25% της γραφειοκρατίας.
  • «Θέτουμε σε εφαρμογή πρόγραμμα κατάργησης και συγχώνευσης νομικών προσώπων και υπηρεσιών», χθες, 5 χρόνια μετά… Άμεση κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών και επιχειρήσεων του Δημοσίου.
  • «Προετοιμάζουμε… τη δημιουργία ενός νέου οργάνου για τον εντοπισμό και τον έλεγχο εστιών μεγάλης φοροδιαφυγής. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αντικατάσταση του διάτρητου και αδιαφανούς σημερινού συστήματος φορολογικών ελέγχων από ένα αντικειμενικό και διαφανές σύστημα»,χθες, 5 χρόνια μετά…Ενδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών και προώθηση των εντατικών ελέγχων για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής।

Αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα, δεν είναι και άλλα μεγάλα λόγια. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι πραγματική αλλαγή. Δεν χρειάζεται μεταμφίεση ενόψει και της Αποκριάς. Πραγματική αλλαγή χρειάζεται η χώρα, όχι μεταμφιέσεις.

3 σχόλια:

  1. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τις αμοιβες των "γκόλντεν μπόις" ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η παρούσα συγκριτική παρουσίαση των δηλώσεων του πρωθυπουργού και της διαφορετικής πραγματικότητας 5 χρόνια μετά εκτός του ότι θυμίζουν διαφημίσεις αδυνατίσματος (πριν - μετά) είναι και μια ακράδαντη απόδειξη ότι οι πολιτικοί μας, θυσιάζουν στο βωμό της ψηφοθηρίας την αξιοπρέπεια, την ειλικρίνεια και την ταυτότητα τους.
    Συγχαρητήρια στον συντάκτη αυτού του μπλοκ, το οποίο είναι και η μόνη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης ιδεών χωρίς την επιρροή μικροκομματικών συμφερόντων και μεγαλοκομματικών αερολογιών . Συνεχίστε το δυναμικό έργο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή