Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΟ 2004, ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ. ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ...

1. Χθες ο κ. Παπαθανασίου, πρώην υφυπουργός του κ Αλογοσκούφη, δήλωσε για την Οικονομία: «Χρέος, αλλά και απόφαση, της Κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει και να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών, προκειμένου η χώρα να έχει μόνιμη ανάπτυξη, με περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Γι' αυτό και πρέπει να κάνουμε τώρα αυτά τα οποία δεν έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες».

2. Τι λέτε κύριε Παπαθανασίου;

- Και μεις που νομίζαμε ότι, ήδη από το 2007, «η Χώρα απέκτησε υγιή δημόσια οικονομικά» (Κ. Καραμανλής, διάγγελμα προκήρυξης εκλογών, 17/8/2007)

- Και μεις που νομίζαμε ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις είχαν ήδη γίνει και «η Ελληνική Οικονομία απέκτησε ισχυρές αντοχές. Οι μεταρρυθμίσεις θωράκισαν αποτελεσματικά την Οικονομία μας» (Κ. Καραμανλής, Βουλή - ομιλία για την οικονομία, 17/4/2008).

3. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν σεβάστηκε τίποτα. Ούτε τις θυσίες ετών των Ελλήνων πολιτών για να σταθεί η Ελληνική οικονομία στα πόδια της, ούτε τα χρήματά τους. Αντί να χτίσει σε αυτά που παρέλαβε, διορθώνοντας τα αρνητικά στοιχεία, γκρέμισε τα πρώτα και πολλαπλασίασε τα δεύτερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

4. Εξακολουθούν να συμπεριφέρονται λες και κέρδισαν χθες στις εκλογές, λες και η κυβέρνηση-παράδειγμα προς αποφυγή για όλες τις μελλοντικές κυβερνήσεις, η κυβέρνηση των αρνητικών ρεκόρ, δεν ήταν δική τους:

- Αρνητικό ρεκόρ στην ανάπτυξη. Για πρώτη φορά από το '93 η χώρα μας έχει αρνητικό πρόσημο στην ανάπτυξη. Και το '93 πάλι η Νέα Δημοκρατία ήταν κυβέρνηση.

- Αρνητικό ρεκόρ στον κρατικό δανεισμό. Έχουμε ξεπεράσει σήμερα τα 60 δις, το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ του δανεισμού που υπήρξε ποτέ.

- Αρνητικό ρεκόρ στην ανταγωνιστικότητα. Το έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών είναι το πιο υψηλό που ήταν ποτέ.

- Αρνητικό ρεκόρ στα φέσια στην αγορά. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τόσο μεγάλο αριθμό ακάλυπτων επιταγών, που έχουν ξεπεράσει στο επτάμηνο του 2009 τα 2 δις.

5. Απέδειξαν ότι δεν σέβονται τον πολίτη, ούτε την νοημοσύνη του. Και μία κυβέρνηση που δεν σέβεται τον πολίτη, δεν μπορεί να περιμένει το σεβασμό του σε αυτή. Παρά μόνο περιφρόνηση και αποστροφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου