Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ …. 2,5 δισ. Ευρώ

Έκτακτο σχέδιο περιστολής των δημοσίων δαπανών ύψους 2,5 δισ. ευρώ με πάγωμα μισθών και συντάξεων, ψαλίδισμα ή και κατάργηση επιδομάτων και πρόσθετων αμοιβών, περικοπές στην ασφάλιση και περίθαλψη, καθώς και στις συντάξιμες αποδοχές επεξεργάζεται η κυβέρνηση για να ανταποκριθεί στην κοινοτική επιταγή για μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% στο τέλος του 2010.
Mε οδηγό τη συνταγή του Διεθνούς Nομισματικού Tαμείου το οικονομικό επιτελείο θα βάλει βαθιά το μαχαίρι σε όλα τα κρατικά κονδύλια, σε μια προσπάθεια να εξοικονομήσει πολύτιμους πόρους και να καλύψει μέρος της δημοσιονομικής προσαρμογής που σύμφωνα με τις προβλέψεις της Kομισιόν ανέρχεται στα 7 δισ. ευρώ.
Tο στίγμα των κυβερνητικών σχεδιασμών για σκληρότερη λιτότητα δίνει η εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Kράτους για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2010, στην οποία επισημαίνεται ότι τα υπουργεία και οι φορείς του Δημοσίου θα πρέπει «να συγκρατήσουν τις λειτουργικές δαπάνες, τις προμήθειες και τις λοιπές δαπάνες στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα και πάντως όχι υψηλότερα από τις πιστώσεις του προϋπολογισμού του 2009, όπως διαμορφώθηκαν μετά την περικοπή τους κατά 10%»

(πηγή Εθνος)

1 σχόλιο:

  1. Η ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 7/6 ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή