Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Τους τελευταίους μήνες ζούμε την επίθεση των κερδοσκόπων στην Ελληνική Οικονομία. Οι διεθνείς προπαγανδιστικοί μηχανισμοί μας βομβαρδίζουν με μύθους και ανακρίβειες με σκοπό να μας τρομοκρατήσουν προκειμένου να μας παραλύσουν και να μην αντιδρούμε στα μέτρα που θέλουν να μας επιβάλουν. Την επίθεση αυτή την έχουν εξαπολύσει οι συντηρητικές δυνάμεις της ΕΕ με προεξέχουσα δύναμη την Γερμανία. Ας δούμε λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει σε διεθνές επίπεδο σε θέματα ελλειμμάτων και δανείων όπως δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία και Έθνος και τι ισχυρίζονται οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί.
Μας κατηγορούν ότι η Ελλάδα χρειάζεται 53 δισ. ευρώ από τις χρηματαγορές για να βγάλει την χρονιά ενώ αποκρύπτουν ότι Ιταλία χρειάζεται 393 δισ., η Γαλλία 454 δισ., το Βέλγιο, με μικρότερο οικονομικό μέγεθος από το ελληνικό, 89 δισ. Επίσης λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει μόνο υψηλά ελλείμματα έχει και υψηλό δημόσιο χρέος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το συνολικό χρέος της Ελλάδας είναι στο ύψος του 179% του ΑΕΠ. Εξαιρετικά υψηλό, μπορεί να νομίσει κανείς. Ίσως, αλλά ο μέσος όρος της ΕΕ είναι... 175%! Ίδιο δηλαδή με της Ελλάδας. Στο συνολικό χρέος δε καθόλου «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα. Την ξεπερνούν η Ολλανδία (!) με 234%, η Ιρλανδία με 222%, το Βέλγιο με 219%, η Ισπανία με 207%, η Πορτογαλία με 197%, η Ιταλία με 194% και πάει λέγοντας.
Τα παραπάνω στοιχεία συνάδελφοι δείχνουν ότι δεν έχει μόνο η χώρας μας οικονομικό πρόβλημα τα ιδία προβλήματα με εμάς έχουν μια σειρά από χώρες της ευρωζώνης και όχι μόνο. Το ερώτημα είναι τι κρύβεται πίσω από την οικονομική τρομοκρατία και πως χρησιμοποιούν την οικονομική επίθεση προς την χώρας μας. Η οικονομική επίθεση μετατρέπεται σε πολιτικό εκβιασμό προς την Ελλάδα με δύο στόχους α) την πολιτική χειραγώγηση της και β) τον αποπροσανατολισμό προκειμένου να καλύψουν τα δικά τους προβλήματα μετατοπίζοντας έτσι το ενδιαφέρον σε «αδύναμους κρίκους» όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και κ.α. Καλύπτουν στην ουσία της δική τους πολιτική και οικονομική χρεοκοπία και των δυνάμεων της ανεξέλεγκτης αγοράς που δημιούργησαν την χρηματιστηριακή κρίση το 2008 και 2009, την όποια «δείχνουν ότι την ξεπέρασαν» αφού έδωσαν κρατικό χρήμα προς τις τράπεζες οι οποίες σήμερα είναι «η αιχμή του δόρατος» με τα τοκογλυφικά επιτόκια δανεισμού των Ελληνικών ομολόγων. Η επίθεση αυτή προσπαθεί να μετατρέψει την χώρας μας σε πειραματόζωο, όπως ορθά διατύπωσε ο Πρωθυπουργός, και κάτω από αυτή την πραγματικότητα η προσπάθεια για την οικονομική εξυγίανση αποκτά χαρακτήρα πολιτικής ανεξαρτησίας από την επικυριαρχία των κερδοσκοπικών επιθέσεων .

1 σχόλιο:

  1. για την νεοφιλελευθερη στροφη της κυβερνησης δεν κανετε σχολιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή