Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ


Μεγάλη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στο συλλαλητήριο και στην πορεία που διοργανώθηκε από την ΑΔΕΔΥ- ΓΣΕΕ-ΕΔΟΘ-ΕΚΘ το Σάββατο 5/9 στην Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την πολίτικη της Κυβέρνησης της Ν.Δ. η οποία οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία και τους εργαζόμενους στα όρια της φτώχειας .
Και ενώ οι εργαζόμενοι διαδήλωναν για τα αποτελέσματα της πολιτικής της Ν.Δ. ο κ. Πρωθυπουργός από τη βήμα της έκθεσης έλεγε ότι ζητάει νωπή εντολή για να εφαρμόσει μια μονεταριστική πολιτική . Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι με την συνέχιση στο πάγωμα των μισθών μας, με τις περικοπές στα οδοιπορικά μας και των επιδομάτων μας θα λυθεί το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Εμείς απαντάμε δεν είμαστε λωτοφάγοι κ. Καραμανλή διότι με την πολιτική της Κυβέρνησης σας α)Το έλλειμμα έχει ξεφύγει τελείως έχει ξεπεράσει το 7% μπορεί και 8%, όταν στον προϋπολογισμό του 2009 μιλούσατε για 2,7%, β)Το δημόσιο χρέος έχει εκτοξευτεί κατά 100 δις ευρώ από τότε που ανέλαβες το 2004! 10.000 ευρώ επιπλέον χρέος σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα. Και μέσα στο 2009 έχετε ήδη, σε ένα οκτάμηνο, δανειστεί αυτά που προβλέπατε στον προϋπολογισμό του 2009 να δανειστεί η χώρα όλο το χρόνο και 12 δις περισσότερα!! ,γ) Αντί για «μικρότερο κράτος» μέσα σε 5,5 χρόνια ιδρύσατε και βολέψατε φίλους και «κολλητούς» σε 32 νέες Ομάδες Εργασίας, 102 νέες Διευθύνσεις, 232 νέα Τμήματα, 285 νέες Ειδικές Υπηρεσίες, 435 νέες Επιτροπές!, δ) Αντί για πάταξη της εισφοροδιαφυγής, αυτή εκτοξεύτηκε από 2,7 δις το 2003 σε 7 δις το 2008 και ε) τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν καταρρεύσει από τα δομημένα ομόλογα.
Μήπως κ. Καραμανλή έχετε ξεχάσει ότι εσείς κυβερνάτε 6 χρόνια;

1 σχόλιο:

  1. Η ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΗΤΑΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ,ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ..ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΚΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ..ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή