Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΚΑΥΣΙΜΑ


Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ.
Εδώ και 12 μήνες συντελείται μια πρωτοφανής κλοπή του οικογενειακού εισοδήματος με πρόσχημα την υψηλή διεθνή τιμή πετρελαίου. Τι έχει κάνει για το ζήτημα αυτό η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο; Εξαγγέλλει μέτρα, ξανα-εξαγγέλλει μέτρα, αλλά αποτέλεσμα δεν βλέπουμε κανένα.
- Πέρυσι στις 23/4/2008, η διεθνής τιμή του πετρελαίου (μπρεντ) ήταν 113,82 δολάρια και η τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα 1,141 € ανά λίτρο.
- Σήμερα που τιμή του μπρεντ μετά βίας αγγίζει τα 50 δολάρια, δηλαδή έχουμε μείωση 55%, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα έχει μειωθεί μόνο 19,3%.
Γιατί δεν μειώνεται λοιπόν αναλόγως και η τιμή πώλησης της βενζίνης στην αντλία; Πού οφείλεται αυτή η διαφορά 55% στην πρώτη ύλη (πετρέλαιο) και 19% στο τελικό προϊόν;
Συνάδελφοι
Εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται πολιτική, απαιτείται η εφαρμογή των νόμων, η εφαρμογή των πολιτικών ανταγωνισμού, ενάντια στους κερδοσκόπους και τα καρτέλ, ενάντια σε όλες εκείνες τις παράνομες συμπεριφορές οι οποίες πλήττουν τελικά το κοινωνικό σύνολο. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. το μόνο που κάνει είναι να παρακολουθεί τα δρώμενα χωρίς να παίρνει τα αναγκαία μέτρα βοηθώντας έτσι συγκεκριμένα συμφέροντα που την στηρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου