Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

O νέος νόμος για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο.


Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ ο νέος νόμος για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο. Ο νέος νόμος 3839/2010  ΦΕΚ 51Α'/29.3.2010 
“Σύστημα επιλογής προϊσταμένων οργανικών μονάδων με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια – Σύσταση Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.) και λοιπές διατάξεις.”
 Προβλέπει στις μεταβατικές του διατάξεις ότι  «Από τη δημοσίευση του νόμου αυτού λήγει αυτοδικαίως η θητεία των προϊσταμένων οργανικών μονάδων των δημοσίων υπηρεσιών, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου είτε αυτοί επιλέγονται με βάση τις διατάξεις του Υ.Κ. είτε με βάση ειδικές διατάξεις. Εξαιρούνται οι προϊστάμενοι οργανικών μονάδων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, της Ακαδημίας Αθηνών, των Πανεπιστημίων και των Τ.Ε.Ι.. Λήγει επίσης η θητεία των μονομελών οργάνων διοίκησης που εξομοιώνονται με Γενικό Διευθυντή ή Προϊστάμενο Γενικής Διεύθυνσης ή έχουν οποιαδήποτε άλλη ονομασία. Έως την επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου ή ειδικών διατάξεων, καθήκοντα
προϊσταμένων εξακολουθούν να ασκούν οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου προϊστάμενοι ή οι αναπληρωτές τους».
Επίσης λήγει και η θητεία των διορισμένων μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου .Η αντικατάσταση τους  θα γίνει  όπως προβλέπει ο νέος νόμος  ήτοι « α) Τρεις (3) υπαλλήλους με βαθμό Α΄, οι οποίοι λαμβάνονται μεταξύ των δέκα (10) υπαλλήλων που έχουν τον περισσότερο χρόνο άσκησης καθηκόντων προϊσταμένου Διεύθυνσης, υπάγονται στην αρμοδιότητα του Υπηρεσιακού Συμβουλίου και υπηρετούν στην έδρα του ή στο Νομό Αττικής, για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που εδρεύουν στο νομό αυτόν. …» 
Οι τρείς συνάδελφοι που θα επιλέγουν  από την Γενική Γραμματέα θα τοποθετηθούν σε θέση Διευθυντή και μαζί με τους υπάρχοντες  δύο αιρετούς αντιπροσώπους   θα αποτελέσουν το νέο Υπηρεσιακό Συμβούλιο το οποίο θα  κάνει νέες επιλογές  για Διευθυντές ,Δασάρχες και τμηματάρχες  όλων των υπηρεσιών της Π.Κ.Μ.
Οι επιλογές θα γίνουν με την νέα μοριοδότηση που θεσπίζει ο νέος νόμος.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

ΝΕΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2018


Σύμφωνα με δημοσιεύματα  του τύπου η Κυβέρνηση  θα προωθήσει  το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπ. Εργασίας(το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Μαΐου) με το οποίο   από το 2018 θα γίνει ο λογιστικός διαχωρισμός προνοιακών παροχών (σύνταξη - γενικές παροχές) .
Δηλαδή  από το 2018  το σύνολο της σύνταξης θα αποτελείται από την Σύνταξη γήρατος και την Ανταποδοτική σύνταξη.
Ο καθορισμός της  Σύνταξη γήρατος     θα είναι   κοινός   για όλους τους φορείς κοινωνικής  ασφάλισης βασικής σύνταξης η οποία θα είναι σύνταξη γήρατος με τις ευνόητες βέβαια εξαιρέσεις (π.χ. βαρέα και ανθυγιεινά) και θα καταβάλλεται με
εισοδηματικά κριτήρια ανεξαρτήτως αν ο δικαιούχος έχει θεμελιώσει
συνταξιοδοτικό δικαίωμα ή αν θα έχει έστω και ένα ένσημο. Η βασική σύνταξη
θα έχει προνοιακό χαρακτήρα και θα καταβάλλεται από τον κρατικό
προϋπολογισμό. Το ύψος της βασικής σύνταξης εξαρτάται από τη σχετική
πολιτική απόφαση εκάστης κυβέρνησης και, προφανώς, από τον αριθμό των
δικαιούχων.
Όσο  αφορά την Ανταποδοτική σύνταξη, πρόκειται για την κατά κυριολεξία σύνταξη η οποία αναλογεί στο χρόνο εργασίας και τις καταβληθείσες εισφορές.
Η Βάση (χρόνος) υπολογισμού  για την Ανταποδοτική σύνταξη θα είναι  η δεκαετία ή δεκαπενταετία κατά την έναρξη εφαρμογής, το 2018, και το σύνολο του εργασιακού βίου προς τα τέλη της  επόμενης δεκαετίας. Θα ισχύουν συντελεστές υπολογισμού ανταπόδοσης οι οποίοι θα είναι  κλιμακούμενοι  συντελεστές, από τα 15 έως τα 40 χρόνια.
 Προφανώς συνάδελφοι σε πρώτη ανάγνωση  θα έχουμε σταδιακή  αύξηση του χρόνου εργασίας σε 40  χρόνια για να πάρουμε πλήρη σύνταξη από τα 35 χρόνια που ισχύει. Το  ύψος των συντάξεων θα ξεκαθαρίσει με την ανακοίνωση του νομοσχεδίου  στο οποίο θα υπάρχουν οι σχετικοί συντελεστές  υπολογισμού  ανταπόδοσης και  το ύψος της σύνταξης γήρατος.

Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Θα συνεδριάσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο την Τρίτη 16-3-2010 και την Πέμπτη 18-3-2010, με θέματα ημερήσιας διάταξης : Χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών , μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετατάξεις και αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου.

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ. ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΤΕ ΣΙΩΠΟΥΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ, ΕΙΤΕ ΔΕΝ «ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ». ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΑΠΑΤΩΝΤΑΙ ΟΙΚΤΡΑ.


1. Που είναι ο κ. Καραμανλής; Πού είναι ο βαφτισμένος «καταλληλότερος»; Και που είναι όλοι αυτοί που χρόνια ολόκληρα λιβάνιζαν τον «καταλληλότερο»;

2.Πού είναι ο κ. Αλογοσκούφης; Ο κ. Ρουσόπουλος; Ο κ. Σουφλιάς; Ο κ. Παυλόπουλος;

Μία ολόκληρη κυβέρνηση που λιποτάχτησε μπροστά στα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.

3. Και πού είναι ο κ. Σαμαράς; Και τι σημαίνει «δεν απολογούμαι για κανέναν»; Δεν οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τις καταστροφικές επιλογές της παράταξής του και για τις προσωπικές του επιλογές; Ή νομίζει ότι αυτά που έγιναν τα τελευταία 5,5 χρόνια επί Ν.Δ., δεν τον αφορούν; Δεν ήταν υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή; Έτσι νομίζει ότι θα αποφύγει την υποχρέωσή του να απολογηθεί ειλικρινά για όσα έκαναν στη χώρα;

4. Αν νομίζουν ότι όντας εξαφανισμένοι ή με μισόλογα θα ξεχάσει ο Ελληνικός λαός τι έκαναν, απατώνται οικτρά. Γιατί οι πολιτικές τους οδήγησαν την Ελλάδα σε μία πρωτοφανή για την Μεταπολίτευση, κατάσταση. Δυναμίτισαν την εθνική μας κυριαρχία. Κι αυτά δεν ξεχνιούνται.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

 
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα
OXI ΣΤΑ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Μπροστά στην κατάρρευση ενός φθαρμένου και χρεοκοπημένου συστήματος, η πολιτική τάξη πραγμάτων χρεοκοπεί τη ζωή των μισθωτών και των συνταξιούχων.
Η στοχοποίηση και θυματοποίηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και των Δημοσίων Υπαλλήλων με τη συνοδεία ενός άθλιου προπαγανδιστικού, τρομοκρατικού λαϊκισμού, που θέλει ράκη τους Δημοσίους Υπαλλήλους, οδηγεί σε διάλυση τις Δημόσιες Υπηρεσίες.
Οι Δημόσιες Υπηρεσίες, που ήταν δύναμη ανόρθωσης της χώρας σε δύσκολες στιγμές, αντί να αναδιοργανωθούν σε σύγχρονες και υγιείς βάσεις για τη διασφάλιση βασικών δημοσίων αγαθών στο κοινωνικό σύνολο, συμβάλλοντας στην έξοδο από την κρίση, καταβαραθρώνονται.
Τα κυβερνητικά μέτρα εξαθλιώνουν τους πιο χαμηλούς μισθούς σε όλη την Ευρώπη οδηγώντας σε παρατεταμένη ύφεση και ανεργία.
Τα άδικα και μονομερή μέτρα που η Κυβέρνηση με τη διαδικασία του επείγοντος προώθησε για ψήφιση από τη Βουλή είναι πρωτοφανή  για κάθε πολίτη.
Το πρόγραμμα της κυβέρνησης περιλαμβάνει κατακόρυφη μείωση των  αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και αύξηση των ορίων ηλικίας, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων στις ΔΕΚΟ, πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις της Κρατικής περιουσίας, νέα φορολογικά βάρη, πάγωμα και μείωση των συντάξεων, περιορισμό του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.
Για όλους υπάρχει μείωση εισοδήματος
•      Μέσα από το πάγωμα των αυξήσεων, από την κατά 12% μείωση των επιδομάτων, από την περικοπή κατά 30% στο δώρο του Πάσχα, στο επίδομα αδείας, στο δώρο των Χριστουγέννων, μέσα από το πάγωμα των συντάξεων. Τη διετία 2009 – 2010 οι αποδοχές μας θα μειωθούν από 20% έως 30%.
•      Για όλους υπάρχουν πρόσθετα φορολογικά βάρη, μέσα από την αύξηση του ΦΠΑ, των έμμεσων φόρων και ιδιαίτερα των καυσίμων αλλά και το ποινολόγιο του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ.
•      Για όλους θα υπάρξουν αρνητικές επιπτώσεις από τον περιορισμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Τα μέτρα της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό περιορίζουν όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Μετατρέπουν το χαρακτήρα της ασφάλισης από κοινωνικό και διανεμητικό σε κεφαλαιοποιητικό και ατομικό. Μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας.
•      Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα υλοποιήσει άμεσα την απόφαση του ΔΕΚ για εξίσωση των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες. Έχει αναλάβει δεσμεύσεις στα πλαίσια του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης.
•      Η άρνηση της Κυβέρνησης να επιχορηγήσει το Τ.Π.Δ.Υ, θα οδηγήσει τελικά το ταμείο σε κατάρρευση.
•      Η άρνηση της Κυβέρνησης να επιχορηγήσει τον ΟΠΑΔ και να καλύψει τις ανάγκες της υγειονομικής μας περίθαλψης, θα έχει ως αποτέλεσμα την καταγγελία των συμβάσεων με τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς και την παραπέρα υποβάθμιση της υγειονομικής μας περίθαλψης.
•      Η υποχρηματοδότηση των Δημοσίων Υπηρεσιών και ο περιορισμός των προσλήψεων θα οδηγήσουν στις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών
Αγωνιζόμαστε για να μην πληρώσουν τα βάρη της κρίσης οι εργαζόμενοι
ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΕΧΕΙ ΑΙΤΙΑ:
• Φοροδιαφυγή, εισφοροδιαφυγή
• Ιδιωτικοποιήσεις, αποκρατικοποιήσεις, σκάνδαλα
• Κερδοσκοπικά, χρηματιστηριακά, δομημένα παιχνίδια
• Υποταγή δημοσίων πολιτικών, δημοσίων επενδύσεων στα συμφέροντα της ελίτ, αντί των κοινωνικών και αναπτυξιακών αναγκών της χώρας
• Συρρίκνωση δημόσιων αγαθών, κοινωνικών δαπανών, υπηρεσιών και δικαιωμάτων
• Ασυδοσία κεφαλαίου και τραπεζιτών
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
Μια πολιτική που δεν θα μειώνει τα εισοδήματα, που δεν θα ρίχνει στις πλάτες μας νέα φορολογικά βάρη, που δεν θα συρρικνώνει τα ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα και δεν θα οδηγεί σε ύφεση και ανεργία.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ
• Στην ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς
• Στην ανεργία και τις χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
• Στη φτώχεια και τη χρεοκοπία της ζωής των πολλών προς όφελος των κερδών των λίγων, στο φθαρμένο κλεπτοκρατικό σύστημα
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ
• Για πραγματικές αυξήσεις
• Για στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων του Τ.Π.Δ.Υ. και του ΟΠΑΔ
• Για να μην υλοποιηθεί η απόφαση του ΔΕΚ
• Για δίκαιο φορολογικό σύστημα
• Για αύξηση των θέσεων εργασίας, πλήρη και σταθερή εργασία, μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο δημόσιο, κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ
Όχι άλλο αίμα για τις αγορές, τους Τραπεζίτες, και τις πολυεθνικές
Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας
Δίνουμε νέα προοπτική ενότητας και δύναμης
Όλοι στον αγώνα
Τα μέτρα δεν θα περάσουν

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Δημόσιο: επιλογή προϊσταμένων από ανεξάρτητη αρχή


Ανεξάρτητη αρχή στα πρότυπα του ΑΣΕΠ θα επιλέγει την πυραμίδα στην ιεραρχία της δημόσιας διοίκησης και οι προαγωγές θα δίδονται έπειτα από γραπτές εξετάσεις στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.
Τα παραπάνω αναφέρονται στο σχέδιο νόμου που κατέθεσε την Παρασκευή στη Βουλή με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης σε μια προσπάθεια να υπάρξει ένα νέο σύστημα επιλογής γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών και ταυτόχρονα να οριστεί ιεραρχία στις υπηρεσίες, διαδικασία που θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις του νομοσχεδίου. Αμέσως με την ψήφιση του νομοσχεδίου θα αρχίσει η εφαρμογή των μεταβατικών  διατάξεων όπως προβλέπεται ήτοι : θα γίνει    η συγκρότηση νέων Υπηρεσιακών Συμβουλίων ( θα αλλάξουν τα 3 διορισμένα   μελή, τα 2 αιρετά θα μείνουν ως έχουν )   τα οποία θα επιλέξουν τους νέους προϊσταμένους των υπηρεσιών οι οποίοι θα μείνουν έως γίνουν οι επιλογές από τα νέα όργανα  ΕΙΣΕΠ και το ΣΕΠ, τα οποία θα λειτουργούν όπως ο ΑΣΕΠ.

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

Τι αλλάζει στους μισθούς μας


Βρισκόμαστε στο επίκεντρο του 2ου κύματος των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Από τη νέα δέσμη μέτρων ξεχωρίζει η κατά 30% μείωση του επιδόματος αδείας και των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα. Οσον αφορά το σκέλος των επιδομάτων που καταβάλονται σήμερα στους δημοσίους υπαλλήλους, η κυβέρνηση προωθεί την κατά 12% μείωσή τους, θέτοντας ωστόσο συγκεκριμένες. εξαιρέσεις. Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, από τη συγκεκριμένη περιστολή εξαιρούνται τα:
- οικογενειακά επιδόματα
- μεταπτυχιακών σπουδών
- κινήτρου απόδοσης
- αποφοίτων Εθν. Σχολής Δημ. Διοίκησης
- χρόνου υπηρεσίας
- εφημεριών
- ειδικής απασχόλησης
- ειδικών συνθηκών εργασίας
- επικίνδυνης εργασίας
- αναπηρίας ή κινδύνου
- καταδυτικού
Το σχέδιο νόμου ορίζει επίσης τη διαδικασία παρακράτησης των ποσών που προκύπτουν από τη μείωση για την περίοδο από την 1.1.2010 ως την ημερομηνία ψήφισης του νόμου, ως εξής:
  • Εφάπαξ, για ποσά ως 150 ευρώ
  • 2 μηνιαίες δόσεις, για ποσά ως 300 ευρώ
  • 4 μηνιαίες δόσεις, για ποσά ως 600 ευρώ
  • 6 μηνιαίες δόσεις, για ποσά ως 1.000 ευρώ
  • 8 μηνιαίες δόσεις, για ποσά άνω των 1.000 ευρώ.
Με εξαίρεση τους δικαστικούς, τους γιατρούς του ΕΣΥ και ορισμένες ειδικές κατηγορίες, απαγορεύεται οι αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων να υπερβαίνουν αυτές που προβλέπει η νομοθεσία για τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων.
 Για το 2010 απαγορεύεται η χορήγηση οποιασδήποτε αύξησης στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Προβλέπεται η κατά 30% μείωση των δαπανών για υπερωρίες και για μετακινήσεις προσωπικού στο Δημόσιο. Προβλέπεται πως το σύνολο των επιπλέον ωρών εργασίας για κάθε δημόσιο υπάλληλο δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τις 40 ώρες σε μηνιαία βάση. .

Η στοχοποίηση και θυματοποίηση των Δημοσίων Υπαλλήλων

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ

Τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι στις Δημόσιες Υπηρεσίες βρίσκονται στο στόχαστρο και εμφανίζονται ως βασικοί υπεύθυνοι για τα ελλείμματα και το χρέος και το μόνο μέτρο που συνιστούν οι «ειδικοί» όπως ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν, για να ξεπεραστεί η κρίση είναι η περικοπή των αποδοχών τους και όχι μόνο. Μετά το διαρκές "πάγωμα" των μισθών τους, την περικοπή των επιδομάτων κατά 10%, το πάγωμα των προσλήψεων στο Δημόσιο, τις απολύσεις συμβασιούχων, τον περιορισμό των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησή τους, την αύξηση της φορολογίας , απειλούνται με τα πλέον επώδυνα και απεχθή μέτρα που έχουν ληφθεί στην μεταπολιτευτική Ελλάδα, όπως η κατάργηση του 14ου μισθού και η αμφισβήτηση της μονιμότητας. Ταυτόχρονα μένουν στο απυρόβλητο αυτοί που πραγματικά ευθύνονται για την κρίση: Οι τράπεζες, οι επιχειρηματίες και οι οικονομικά ισχυροί που ακόμα και σήμερα αξιοποιούν την κρίση για να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα υπερκέρδη του. Η ανισότητα αυτή στον άδικο επιμερισμό των συνεπειών της κρίσης δημιουργεί αναπάντητα ερωτηματικά που στην πορεία θα μετατραπούν σε κλίμα αμφισβήτησης για τις Κυβερνητικές επιλογές δυναμιτίζοντας έτσι την απαιτούμενη κοινωνική συναίνεση η οποία είναι αναγκαία για τη επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος και την χάραξη αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας μας.