Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Τους τελευταίους μήνες ζούμε την επίθεση των κερδοσκόπων στην Ελληνική Οικονομία. Οι διεθνείς προπαγανδιστικοί μηχανισμοί μας βομβαρδίζουν με μύθους και ανακρίβειες με σκοπό να μας τρομοκρατήσουν προκειμένου να μας παραλύσουν και να μην αντιδρούμε στα μέτρα που θέλουν να μας επιβάλουν. Την επίθεση αυτή την έχουν εξαπολύσει οι συντηρητικές δυνάμεις της ΕΕ με προεξέχουσα δύναμη την Γερμανία. Ας δούμε λοιπόν τι πραγματικά συμβαίνει σε διεθνές επίπεδο σε θέματα ελλειμμάτων και δανείων όπως δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες Ελευθεροτυπία και Έθνος και τι ισχυρίζονται οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί.
Μας κατηγορούν ότι η Ελλάδα χρειάζεται 53 δισ. ευρώ από τις χρηματαγορές για να βγάλει την χρονιά ενώ αποκρύπτουν ότι Ιταλία χρειάζεται 393 δισ., η Γαλλία 454 δισ., το Βέλγιο, με μικρότερο οικονομικό μέγεθος από το ελληνικό, 89 δισ. Επίσης λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει μόνο υψηλά ελλείμματα έχει και υψηλό δημόσιο χρέος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το συνολικό χρέος της Ελλάδας είναι στο ύψος του 179% του ΑΕΠ. Εξαιρετικά υψηλό, μπορεί να νομίσει κανείς. Ίσως, αλλά ο μέσος όρος της ΕΕ είναι... 175%! Ίδιο δηλαδή με της Ελλάδας. Στο συνολικό χρέος δε καθόλου «πρωταθλήτρια» της ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα. Την ξεπερνούν η Ολλανδία (!) με 234%, η Ιρλανδία με 222%, το Βέλγιο με 219%, η Ισπανία με 207%, η Πορτογαλία με 197%, η Ιταλία με 194% και πάει λέγοντας.
Τα παραπάνω στοιχεία συνάδελφοι δείχνουν ότι δεν έχει μόνο η χώρας μας οικονομικό πρόβλημα τα ιδία προβλήματα με εμάς έχουν μια σειρά από χώρες της ευρωζώνης και όχι μόνο. Το ερώτημα είναι τι κρύβεται πίσω από την οικονομική τρομοκρατία και πως χρησιμοποιούν την οικονομική επίθεση προς την χώρας μας. Η οικονομική επίθεση μετατρέπεται σε πολιτικό εκβιασμό προς την Ελλάδα με δύο στόχους α) την πολιτική χειραγώγηση της και β) τον αποπροσανατολισμό προκειμένου να καλύψουν τα δικά τους προβλήματα μετατοπίζοντας έτσι το ενδιαφέρον σε «αδύναμους κρίκους» όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και κ.α. Καλύπτουν στην ουσία της δική τους πολιτική και οικονομική χρεοκοπία και των δυνάμεων της ανεξέλεγκτης αγοράς που δημιούργησαν την χρηματιστηριακή κρίση το 2008 και 2009, την όποια «δείχνουν ότι την ξεπέρασαν» αφού έδωσαν κρατικό χρήμα προς τις τράπεζες οι οποίες σήμερα είναι «η αιχμή του δόρατος» με τα τοκογλυφικά επιτόκια δανεισμού των Ελληνικών ομολόγων. Η επίθεση αυτή προσπαθεί να μετατρέψει την χώρας μας σε πειραματόζωο, όπως ορθά διατύπωσε ο Πρωθυπουργός, και κάτω από αυτή την πραγματικότητα η προσπάθεια για την οικονομική εξυγίανση αποκτά χαρακτήρα πολιτικής ανεξαρτησίας από την επικυριαρχία των κερδοσκοπικών επιθέσεων .

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ


Πάγωμα μισθών και περικοπές επιδομάτων ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Μείωση των μεικτών αποδοχών στον δημόσιο τομέα, από 1% έως 5,5%, μέσω των περικοπών επιδομάτων, υπερωριών και οδοιπορικών, προβλέπει η εισοδηματική πολιτική για το 2010. Στους συνταξιούχους του Δημοσίου που παίρνουν λιγότερα από 2.000 ευρώ τον μήνα, θα χορηγηθεί αύξηση 1,5%.
Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών, η μείωση σε ονομαστικούς όρους ως προς τις μικτές ακαθάριστες αποδοχές ξεκινά από 18 ευρώ για τους υπαλλήλους των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και φτάνει τα 345 ευρώ για τους δικαστικούς. Το συνολικό όφελος του Δημοσίου από τις περικοπές στα εισοδήματα υπολογίζεται σε περίπου 800 εκατ. ευρώ.
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ανακοίνωσε:
• Το "πάγωμα" των μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων και την αναστολή της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής σε όλα τα επιδόματα που προβλέπεται. Θα χορηγηθεί η εισοδηματική ωρίμανση σε όσους του δικαιούνται.
• Την περικοπή επιδομάτων κατά 10%. Εξαιρούνται το κίνητρο απόδοσης που λαμβάνουν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως και τα επιδόματα μεταπτυχιακών σπουδών, η οικογενειακή παροχή και τα επιδόματα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.
• Την περικοπή των υπερωριών κατά 30%.
• Την κατάργηση της αποζημίωσης για τη συμμετοχή σε ομάδες και επιτροπές εργασίας. Θα προβλέπονται μόνο για συμμετοχή εμπειρογνωμόνων εκτός δημοσίου τομέα.
• Την περικοπή των οδοιπορικών, μέσω τροποποίησης του νομικού πλαισίου.
• Η εισοδηματική πολιτική αφορά και στα μισθολόγια των ΔΕΚΟ, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου.
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η απώλεια εισοδήματος στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα θα αντισταθμιστεί από τις ελαφρύνσεις που προβλέπει το νέο φορολογικό σύστημα
Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι η δημιουργία ενιαίας βάσης δεδομένων για όλους τους μισθούς και η θεσμοθέτηση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής, βρίσκεται στη διαδικασία της υλοποίησης. Συστήνεται “Επιτροπή Μισθών” με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων και κυρίως της ΑΔΕΔΥ για τη διαμόρφωση του ενιαίου μισθολογίου.
Οι συντάξεις άνω των 2.000 ευρώ, στις οποίες δεν θα δοθεί αύξηση, αφορούν περίπου το 5% του συνόλου των συνταξιούχων, εκτίμησε ο υπουργός.

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2010

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ


ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ
Στην μείωση των αποδοχών μας
Στην ακρίβεια και την ασυδοσία της αγοράς
Στην ανεργία και τις χιλιάδες απολύσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
Στη φτώχεια και τη χρεωκοπία της ζωής των πολλών προς όφελος των κερδών των λίγων.
Στην τροποποίηση των ασφαλιστικών μας κατακτήσεων .
ΤΕΛΟΣ στη «φάρσα», τα παραμύθια, τα ψευτοδιλήμματα, τη μαύρη προπαγάνδα, τον λαϊκισμό, την παραπληροφόρηση, την διαστρέβλωση, την κατασκευή ενόχων για τη διαφυγή των πραγματικά υπεύθυνων για την κρίση. .
Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ