Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΑΡΟΧΗ


Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ







ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Όλοι μας βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες την καταστροφή των δασών των αγροτικών εκτάσεων και των κατοικιών στην Αττική και στην Εύβοια από τις καταστροφικές πυρκαγιές.ΗΚυβέρνηση δεν ψέλλισε τίποτα περί «στρατηγό άνεμο» ούτε και για τις «ασύμμετρες απειλές» όπως στις πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόννησο. Το μόνο που κάνει είναι να παρουσιάζεται ο κ. Πρωθυπουργός με απορία να κοιτάει ασαφεις χάρτες και να δείχνει αμήχανος μπροστά στις ευθύνες του διότι στον τομέα δασοπροστασίας δεν έκανε τίποτα η Κυβέρνηση του και ότι δεν μπορεί να διδαχθεί από τα λάθη του. Διότι ο ίδιος δεν προβληματίστηκε το 2007 γιατί είχαμε τέτοιες καταστροφές στα φυσικά οικοσυστήματα και τραγικές ανθρώπινες απώλειες. Τότε με επικοινωνιακό τρόπο με τα περιβόητα τριχίλιαρα κάλυψε την ανεπάρκεια της κυβέρνησης του εξασφαλίζοντας την επανεκλογή της βάζοντας έτσι τα πραγματικά προβλήματα για την προστασία του περιβάλλοντος κάτω από το χαλί. Σήμερα πλέον φάνηκαν οι πραγματικές δυνατότητες της Κυβέρνησης του και το μόνο που μπορεί να προσφέρει στον Ελληνικό λαό είναι να τον αφήσει να κρίνει και να επιλέξει την Κυβέρνηση η όποια την προστασία του Περιβάλλοντος έχει πρώτη προτεραιότητα.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Υπογράφτηκε η ΚΥΑ

Υπογράφτηκε η προβλεπόμενη εφαρμοστέα ΚΥΑ προκειμένου να δοθεί η ειδική παροχή που καθιερώθηκε με το άρθρο 36 του ν. 3731/2008 στους υπαλλήλους των Περιφερειών και έχει αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για την δημοσίευση σε ΦΕΚ. Σύμφωνα με την διάταξη προβλέπεται το μέγιστο 50 ευρώ περίπου/ ανά μήνα για κατηγορία συναδέλφων και συγκεκριμένα για τους εργαζόμενους στις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις για τους υπόλοιπους η παροχή είναι ελάχιστη έως καθόλου.

Τα κριτήρια αξιολόγησης δημ. υπαλλήλων

Συνάδελφοι η Κυβέρνηση στην προσπάθεια της να δείξει ότι κάτι κάνει στη Δημόσια Διοίκηση κατήρτισε σχετικό Π.Δ. από αφορά την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων σύμφωνα με το άρθρο 81 του Υ.Κ. δηλαδή την βαθμολογία των ετησίων εκθέσεων αξιόλογης μας και έχει αποστείλει το σχετικό Π.Δ. για διαβούλευση στους φορείς. Tρία θα είναι τα βασικά κριτήρια αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων:
* Η αποτελεσματική υλοποίηση των ετήσιων προκαθορισμένων στόχων κάθε υπηρεσιακής μονάδας.
* Η επιτυχής εκτέλεση του έργου (ποιότητα παραγόμενου έργου, χρόνος εκτέλεσής του, ορθολογική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων).
* Οι ικανότητες και δεξιότητες που επεδείχθησαν από τους δημοσίους υπαλλήλους κατά την εκτέλεση του έργου τους.
Αξιολογητής είναι ο άμεσος προϊστάμενος του υπαλλήλου και η έκθεση αξιολόγησης που συντάσσει ελέγχεται από τον επόπτη, ο οποίος είναι ο άμεσος προϊστάμενος του αξιολογητή. Ο επόπτης δεν βαθμολογεί αλλά διατυπώνει τις παρατηρήσεις του σχετικά με την επίδοση του αξιολογούμενου. Ο αξιολογούμενος δικαιούται να ασκήσει ένσταση επί της αξιολόγησης της εκτέλεσης του έργου και των ικανοτήτων-δεξιοτήτων του, επικαλούμενος μόνο μεροληψία του αξιολογητή και για να θεμελιώσει τον ισχυρισμό του, η ένσταση πρέπει να περιλαμβάνει συγκεκριμένα στοιχεία και πραγματικά περιστατικά.
Σε περίπτωση ένστασης υπαλλήλου ή προϊσταμένου Τμήματος, επιλαμβάνεται ο επόπτης και στην περίπτωση που αποδεικνύεται μεροληψία, ακυρώνει τη βαθμολογία του αξιολογητή και βαθμολογεί εκ νέου τον υπάλληλο. Ωστόσο, κατά της έκθεσης αξιολόγησης του επόπτη δεν χωρεί ένσταση. Οι ενστάσεις των προϊσταμένων διεύθυνσης προβλέπεται να εξετάζονται από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Στην περίπτωση δε που αυτό κάνει δεκτή την ένσταση, διαγράφει πλήρως την έκθεση αξιολόγησης, εκτός εάν ο αξιολογούμενος δεν διαθέτει άλλη έκθεση αξιολόγησης την τελευταία πενταετία, οπότε το υπηρεσιακό συμβούλιο προβαίνει στη βαθμολόγηση του υπαλλήλου. Σε ένσταση δεν υπόκεινται μόνο οι εκθέσεις αξιολόγησης των γενικών διευθυντών.
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η αξιολόγηση μας θα είναι θέμα των προϊσταμένων μας οι οποίοι θα εξετάζουν και τις τυχόν ενστάσεις μας και μόνο οι ενστάσεις των Διευθυντών θα εξετάζονται από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. Αυτή η διαδικασία εμπεριέχει το στοιχείο της μη αντικειμενικότητας και της αξιολόγησης που θα αφήνει ερωτηματικά στους συναδέλφους. Ζητάμε όλες οι ενστάσεις να εξετάζονται από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο στο οποίο να καταργηθεί η πλειοψηφία των διορισμένων μελών.

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΟ 2004, ΤΑ ΓΚΡΕΜΙΣΑΝ. ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΑΝ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ, ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ...

1. Χθες ο κ. Παπαθανασίου, πρώην υφυπουργός του κ Αλογοσκούφη, δήλωσε για την Οικονομία: «Χρέος, αλλά και απόφαση, της Κυβέρνησης είναι να παρουσιάσει και να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών, προκειμένου η χώρα να έχει μόνιμη ανάπτυξη, με περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Γι' αυτό και πρέπει να κάνουμε τώρα αυτά τα οποία δεν έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες».

2. Τι λέτε κύριε Παπαθανασίου;

- Και μεις που νομίζαμε ότι, ήδη από το 2007, «η Χώρα απέκτησε υγιή δημόσια οικονομικά» (Κ. Καραμανλής, διάγγελμα προκήρυξης εκλογών, 17/8/2007)

- Και μεις που νομίζαμε ότι οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις είχαν ήδη γίνει και «η Ελληνική Οικονομία απέκτησε ισχυρές αντοχές. Οι μεταρρυθμίσεις θωράκισαν αποτελεσματικά την Οικονομία μας» (Κ. Καραμανλής, Βουλή - ομιλία για την οικονομία, 17/4/2008).

3. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή δεν σεβάστηκε τίποτα. Ούτε τις θυσίες ετών των Ελλήνων πολιτών για να σταθεί η Ελληνική οικονομία στα πόδια της, ούτε τα χρήματά τους. Αντί να χτίσει σε αυτά που παρέλαβε, διορθώνοντας τα αρνητικά στοιχεία, γκρέμισε τα πρώτα και πολλαπλασίασε τα δεύτερα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

4. Εξακολουθούν να συμπεριφέρονται λες και κέρδισαν χθες στις εκλογές, λες και η κυβέρνηση-παράδειγμα προς αποφυγή για όλες τις μελλοντικές κυβερνήσεις, η κυβέρνηση των αρνητικών ρεκόρ, δεν ήταν δική τους:

- Αρνητικό ρεκόρ στην ανάπτυξη. Για πρώτη φορά από το '93 η χώρα μας έχει αρνητικό πρόσημο στην ανάπτυξη. Και το '93 πάλι η Νέα Δημοκρατία ήταν κυβέρνηση.

- Αρνητικό ρεκόρ στον κρατικό δανεισμό. Έχουμε ξεπεράσει σήμερα τα 60 δις, το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ του δανεισμού που υπήρξε ποτέ.

- Αρνητικό ρεκόρ στην ανταγωνιστικότητα. Το έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών είναι το πιο υψηλό που ήταν ποτέ.

- Αρνητικό ρεκόρ στα φέσια στην αγορά. Ποτέ άλλοτε δεν είχαμε τόσο μεγάλο αριθμό ακάλυπτων επιταγών, που έχουν ξεπεράσει στο επτάμηνο του 2009 τα 2 δις.

5. Απέδειξαν ότι δεν σέβονται τον πολίτη, ούτε την νοημοσύνη του. Και μία κυβέρνηση που δεν σέβεται τον πολίτη, δεν μπορεί να περιμένει το σεβασμό του σε αυτή. Παρά μόνο περιφρόνηση και αποστροφή.

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΘΕΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

Οι θερινές διακοπές οδεύουν στο προς το τέλος τους και οι εργαζόμενοι βιωνούμε μια ζοφερή πραγματικότητα η οποία εν ολίγοις σκιαγραφείται ως εξής: α) Η χώρα μας κινείται, για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, με αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Το Α.Ε.Π. της Ελλάδας μειώθηκε το δεύτερο τρίμηνο του 2009 κατά 0,2%. Αυτό έχει να συμβεί από το 1993, όταν - ω! τι σύμπτωση! - , κυβέρνηση ήταν και πάλι η Ν.Δ. Θυμίζουμε ότι η Ν.Δ. παρέλαβε το 2004 μία οικονομία που «έτρεχε» με πάνω από 5% ρυθμό ανάπτυξης. Και κατάφερε, την ώρα που οι ευρωπαϊκές οικονομίες ανακάμπτουν να βυθίσει τη χώρα στην ύφεση Επίσης η Κυβέρνηση ετοιμάζει επιδρομή στα εισοδήματα της μισθοσυντήρητης εργασίας και στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. β) Βιώνουμε τη χειρότερη έξαρση της εγκληματικότητας των τελευταίων χρόνων. Νομίζαμε ότι το 2008 είχαμε δει τα χειρότερα: Εκρηκτική αύξηση, περίπου 60%, στον αριθμό κλοπών-διαρρήξεων σε σχέση με το 2004 (από 42.397 το 2004, σε 67.779 το 2008), θλιβερό ρεκόρ των τελευταίων δεκαετιών σε ληστείες και κλοπές τροχοφόρων. γ) Η κυβέρνηση να ασχολείται μόνο με την επιβίωσή της. Και εδώ, όπως παντού, θα αποτύχει. Ούτε τα επικοινωνιακά λίφτινγκ, ούτε η ακατάσχετη παροχολογία, ούτε τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τις χειροπέδες του Χριστοφοράκου θα τους σώσουν.
Το ζήτημα για τον τόπο είναι να σταματήσουμε το συντομότερο δυνατό την κοινωνική, οικονομική, θεσμική αλλά και ηθική κακοποίηση της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ένα πράγμα και μοναδικό: Να αποφασίσει ο λαός, εδώ και τώρα, τι επιθυμεί για την Ελλάδα και ό,τι αποφασίσει να γίνει πράξη.