Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Έγινε χθες η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία μετά από αποφάσεις της :
α) έγιναν ορισμένες αλλαγές στο καταστατικό του Συλλόγου προκειμένου να λειτουργεί καλύτερα ο Σύλλογος.
Β) Λήφθηκε απόφαση για εγγραφή του Συλλόγου στην ΠΟΣΥΠ.
Επίσης από όλες σχεδόν τις τοποθετήσεις των συναδέλφων καταδείχτηκε η ανάγκη για χάραξη πορείας ΑΛΛΑΓΗΣ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.
Συνάδελφοι
Στις 25-6-2007 ημέρα Πέμπτη ψηφίζουμε για νέο Διοικητικό Συμβούλιο για αντιπροσώπους στην ΠΟΣΥΠ και τοπικά παραρτήματα ΑΔΕΔΥ και ανοίγουμε το δρόμο για ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

Κυριακή 24 Μαΐου 2009

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΠΑΣΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνάδελφοι στις 27-5 -2007 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ PALACE στην Θεσσαλονίκη θα γίνει η Τακτική Γενική Συνέλευση
του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .

Η ΠΑΣΚ–ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σας καλεί να λάβετε μέρος στη Γενική Συνέλευση προκειμένου να βγει ενισχυμένος ο Σύλλογος μας χαράζοντας πορεία ΑΛΛΑΓΗΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ και να γίνει ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
Ο αγώνας συνεχίζεται για την ΑΛΛΑΓΗ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 21-5-2009
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ



ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Τηλ. 2310304055 και fax, 2371021413, κιν. 6944252445.
e-mail: pasksynpkm@gmail.com
BLOG : www. pasksynpkm.blogspot.com

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

H Αλήθεια για την Μείωση φορολογικών συντελεστών

Η κυβέρνηση λέει ότι έχει προωθήσει τη σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών στα φυσικά πρόσωπα.
Πράγματι, η κυβέρνηση της Ν.Δ. μείωσε τον φορολογικό συντελεστή για τα πολύ υψηλά εισοδήματα: Μειώθηκε ο συντελεστής 40%, για το τμήμα του εισοδήματος από 30.000 μέχρι 75.000 ευρώ, σε 39%, 37% και 35% για τα έτη 2007, 2008 και 2009, αντίστοιχα.
Αύξησε όμως τον κατώτατο φορολογικό συντελεστή από 15% σε 29% το 2007!
Δεν έμεινε όμως σε αυτά: αύξησε τον συντελεστή του ΦΠΑ (2005), αύξησε τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα ποτά και στα τσιγάρα, αύξησε τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα, αύξησε το τέλος κινητής τηλεφωνίας, αύξησε τα τέλη κυκλοφορίας, κατάργησε τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και επέβαλε το ΕΤΑΚ, ένα μόνιμο χαράτσι για όλους, επέβαλε έκτακτη εισφορά και έπεται συνέχεια.
Αποτέλεσμα: Από τη δήθεν φορολογική «μεταρρύθμιση», εμείς οι εργαζόμενοι που ανήκουμε στα χαμηλά ή μεσαία κλιμάκια, είτε έχουμε μηδενικό όφελος, είτε πληρώνουμε για φόρους μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός μας απ' ό,τι πριν.

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ

Την ώρα που στην κυβέρνηση κουρασμένοι και ξεκούραστοι ζούνε στον κόσμο τους, το τελευταίο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ άλλοι 36.756 άνθρωποι, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας. Μόνο το Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 17% οι απολύσεις και μειώθηκαν κατά 18% οι προσλήψεις. Το τελευταίο εξάμηνο χάθηκαν 70.000 θέσεις εργασίας.

Το μοναδικό μέλημα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανεργίας, είναι το πως θα συνεχίσει την υλοποίηση των αδιαφανών και ρουσφετολογικών προγραμμάτων STAGE. Χθες, είχαμε την ανανέωση των προγραμμάτων των ΟΤΑ για ακόμη ένα χρόνο, με στόχο να διατηρηθούν 8.000 άνεργοι σε προεκλογική ομηρία, οι οποίοι ουσιαστικά θα φθάσουν να δουλεύουν ανασφάλιστοι για συνολικά 2,5 χρόνια.

Η ανεργία, δεν αποτελεί για τη κυβέρνηση της Ν.Δ. πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, αλλά ευκαιρία για ρουσφέτια και εξαγορά συνειδήσεων. Το μόνο που ενδιαφέρει τον κάθε υπουργό είναι να διεκδικεί για τον εαυτό του τη μερίδα του λέοντος στα διάφορα «βολέματα» και αυτό είναι ενδεικτικό της φιλοσοφίας που διέπει αυτή την κυβέρνηση. Η χώρα έχει ανάγκη από Κυβέρνηση που έχει σχέδιο για αύξηση της απασχόλησης και όχι διαχείριση ρουσφετιών.

Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Συνάδελφοι στις 27-5 2007 ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:00 π.μ. στο ξενοδοχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ PALACE στην Θεσσαλονίκη θα γίνει η Τακτική Εκλογοκαταστατική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .
Η ΠΑΣΚ–ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ σας καλεί να λάβετε μέρος στη Γενική Συνέλευση προκειμένου να βγει ενισχυμένος ο Σύλλογος μας χαράζοντας πορεία ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΉΣ και να γίνει ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ.
Ο αγώνας συνεχίζεται για την ΑΛΛΑΓΗ.

Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Η κυβέρνηση μπορεί να υποστηρίζει ότι κατάφερε να βάλει φρένο στην ακρίβεια(!), αλλά εκτός από το σύνολο όσων έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τις τιμές στα ράφια των καταστημάτων και τα στοιχεία που δημοσιεύει καθημερινά ο ΟΟΣΑ, αποτελούν εμπόδιο στην προσπάθεια που καταβάλλει (για μια ακόμη φορά) η κυβέρνηση να κάνει το άσπρο-μαύρο:
Η Ελλάδα έχει πλέον το ακριβότερο καλάθι τροφίμων σε όλη την Ε.Ε. και την τέταρτη θέση σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ.
Έχουμε το υψηλότερο, επιτόκιο στην ευρωζώνη σε νέα δάνεια προς νοικοκυριά χωρίς καθορισμένη διάρκεια, 14,46% σύμφωνα με στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, 4,5 μονάδες, πάνω από το μέσο όρο της ευρώ

Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Η απόφαση του κ. Καραμανλή είναι μια απόφαση-ντροπή

Οι δικαιολογίες που ψελλίζει δεν πείθουν ούτε τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του। Προκαλεί την οργή των πολιτών, το θράσος του κ। Καραμανλή να τους κοροϊδεύει κατάμουτρα.

Αποφάσισε, με το έτσι θέλω να αθωώσει όλους και για όλα. Με μια πρωτοφανή κίνηση παρέγραψε όλα τα σκάνδαλα της διακυβέρνησης του. Εκτίμησε προφανώς, ότι το κόστος της συγκάλυψης των αδικημάτων που έγιναν είναι μικρότερο από το κόστος της αποκάλυψης των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν. Ο πρωθυπουργός που είχε προεκλογική σημαία τη διαφάνεια, κλείνει την αυλαία του ως όμηρος, αιχμάλωτος και με το στίγμα της διαφθοράς. Ο κ. Καραμανλής και η ΝΔ, δεν αντέχουν την αλήθεια. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να στήσουν και άλλες κωμωδίες αποχώρησης από τη Βουλή, για να εμποδίσουν την διερεύνηση υποθέσεων. Έτσι αποφάσισαν να πάρουν μια και καλή διαζύγιο με την αλήθεια και την πολιτική αξιοπρέπεια.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Είναι υπεύθυνο και σοβαρό

Συνάδελφοι
Επειδή τα αστεία, ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο έχουν όρια, επειδή το ψέμα και η παραπληροφόρηση αποτελούν πλέον την μοναδική πολιτική της ΝΔ θυμίζουμε και ρωτάμε, ρωτάει ο Έλληνας πολίτης:
Είναι υπεύθυνο και σοβαρό, να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία αναθεώρησε τέσσερις φορές μέσα σε τέσσερις μήνες τις εκτιμήσεις της για το έλλειμμα του 2008;
Είναι υπεύθυνο και σοβαρό, να μην έχει δώσει στη δημοσιότητα την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2009;
Είναι υπεύθυνο και σοβαρό, να μην έχει μέχρι σήμερα καταρτίσει ένα δανειακό πρόγραμμα για το 2009 και, ταυτόχρονα, να έχει δανειστεί περισσότερα από όσα προέβλεπε να δανειστεί για όλο το χρόνο;
Είναι υπεύθυνο και σοβαρό, να μην έχει καν προϋπολογισμό αυτή τη στιγμή; Διότι είναι προφανές ότι ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε από τη Βουλή, δεν ισχύει πλέον.
Είναι υπεύθυνο και σοβαρό, να έχουμε μια κυβέρνηση, η οποία ήρθε στην εξουσία υποσχόμενη υγιή δημοσιονομικά και έχει βάλει δύο φορές σε επιτήρηση τη χώρα μας; Στην πράξη, δεν έχει βγει ποτέ η χώρα μας από την επιτήρηση, από τη στιγμή που ήρθε η Νέα Δημοκρατία στην εξουσία.

Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Σε ασφαλιστικό «κενό» οι δημόσιοι, από τον ΟΠΑΔ


Χιλιάδες υπάλληλοι και συνταξιούχοι του δημοσίου εκτιμάται ότι είναι ακάλυπτοι από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ), όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΠΑΔ, Χρήστος Πέτρου.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ο κ. Πέτρου τόνισε ότι οι δαπάνες για αρκετές ιατρικές επεμβάσεις και εργαστηριακές εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα συμβεβλημένα με τον Οργανισμό δεν καταβάλλονται.

Ο ΟΠΑΔ εφαρμόζει εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που κοστολογεί τις ιατρικές εξετάσεις και δεν καταβάλει τα έξοδα όσων δεν περιλαμβάνονται στη λίστα, αν και έχουν εγκριθεί από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας και έχουν γίνει αποδεκτές από το υπουργείο.

Ο πρόεδρος εργαζομένων στον ΟΠΑΔ ζήτησε να υπάρξει το ταχύτερο δυνατόν νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση του ζητήματος. (πηγή εφημ, Καθημερινή)

Κυριακή 3 Μαΐου 2009

ΚΑΥΣΙΜΑ


Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΛΟΠΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ.
Εδώ και 12 μήνες συντελείται μια πρωτοφανής κλοπή του οικογενειακού εισοδήματος με πρόσχημα την υψηλή διεθνή τιμή πετρελαίου. Τι έχει κάνει για το ζήτημα αυτό η κυβέρνηση εδώ και ένα χρόνο; Εξαγγέλλει μέτρα, ξανα-εξαγγέλλει μέτρα, αλλά αποτέλεσμα δεν βλέπουμε κανένα.
- Πέρυσι στις 23/4/2008, η διεθνής τιμή του πετρελαίου (μπρεντ) ήταν 113,82 δολάρια και η τιμή της αμόλυβδης στην Ελλάδα 1,141 € ανά λίτρο.
- Σήμερα που τιμή του μπρεντ μετά βίας αγγίζει τα 50 δολάρια, δηλαδή έχουμε μείωση 55%, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης στην Ελλάδα έχει μειωθεί μόνο 19,3%.
Γιατί δεν μειώνεται λοιπόν αναλόγως και η τιμή πώλησης της βενζίνης στην αντλία; Πού οφείλεται αυτή η διαφορά 55% στην πρώτη ύλη (πετρέλαιο) και 19% στο τελικό προϊόν;
Συνάδελφοι
Εμείς πιστεύουμε ότι χρειάζεται πολιτική, απαιτείται η εφαρμογή των νόμων, η εφαρμογή των πολιτικών ανταγωνισμού, ενάντια στους κερδοσκόπους και τα καρτέλ, ενάντια σε όλες εκείνες τις παράνομες συμπεριφορές οι οποίες πλήττουν τελικά το κοινωνικό σύνολο. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. το μόνο που κάνει είναι να παρακολουθεί τα δρώμενα χωρίς να παίρνει τα αναγκαία μέτρα βοηθώντας έτσι συγκεκριμένα συμφέροντα που την στηρίζουν.